Responsive Menu
Add more content here...


Diana Tănăsescu şi Maria Szatmari, medaliate cu AUR la Cupa României de box!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 34 views
A+A-
Reset

Pugilistele de la CSM Zalău au avut o comportare deosebită la competiţia desfăşurată la Ploieşti, reuşind să obţină locul 1. Pentru Diana este a patra Cupă a României câştigată, ceea ce înseamnă un record pentru un pugilist din judeţul Sălaj


În perioada 22 – 28 mai are loc Cupa României la Feminin, la categoria de vârstă cadete, junioare, tineret şi senioare. Competiţia are loc la Ploieşti, în Sala “Titi Prosop”, în organizarea Federaţiei Române de Box, Primăria Ploieşti şi CSM Ploieşti.

Pentru această competiţie, CSM Zalău a deplasat trei sportive care vor fi însoţite de antrenorul Adrian Popuţea. Este vorba despre Diana Tănăsescu (70 kg), Maria Szmatmari (60 kg) şi Kallos Alexandra (57 kg).

Obiectivul clubului era două medalii, una de aur şi una de argint. Însă, acest obiectiv a fost depăşit, datorită prestaţiilor foarte bune ale sportivelor pregătite de Adrian Popuţea.

Astfel, la finalul competiţiei, pugilistele de la CSM Zalău au strâns două medalii de aur şi o medalie de argint.

Diana Tănăsescu se află la cea de-a patra Cupă a României, după ce reuşişe să obţină medalia de aur la această competiţie şi la ediţiile din 2020, 2021 şi 2022. Totodată, patru Cupe câştigate reprezintă şi un record pentru un pugilist din judeţul Sălaj, depâşindu-l tocmai pe Adrian Popuţea, antrenorul său.

În ceea ce o priveşte pe Maria Szatmari, pugilista de la CSM Zalău avea un loc 3 (2020) şi două locuri 2 (2021 şi 2022) la Cupa României. Iată că a venit şi mult aşteptata medalie de aur la ediţia din acest an.

Kallos Alexandra s-a aflat la prima experienţă la Cupa României, dar sportiva a avut o prestaţie deosebită şi a ajuns până în finala categoriei 54 kg. A boxat bine şi în finală, dar până la urmă, a pierdut la puncte, scor 2 – 3.

„Ne bucurăm că am reuşit să ne depăşim obiectivul. Am fost aproape de trei medalii de aur, dar fetele s-au descurcat excelent la Cupa României”, ne-a declarat Adrian Popuţea.

De precizat este faptul că la această competiţie, din lotul de arbitri a făcut parte şi sălăjeanul Dan Sabău care a primit calificative bune. Sabău a arbitrat 20 de meciuri în ring şi peste 40 la masă.

You may also like

Leave a Comment