Responsive Menu
Add more content here...


Diana Tănăsescu, Margareta Hidigan şi Szatmari Maria, convocate pentru o acţiune de selecţie a lotului naţional

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 38 views
A+A-
Reset

Cele trei sportive pregătite de Adrian Popuţea au fost convocate de Federaţia Română de Box să participe la o acţiune de selecţie pentru lotul naţional


Adrian Popuţea şi maestrul Ioan Dragoş fac o treabă excelentă la secţia de box de la CSM Zalău, cei doi antrenori reuşind să atragă foarte mulţi copii spre acest sport.

Cu seriozitate şi multă implicare, rezultatele nu au întârziat să apară, iar în ultimii ani, din lotul feminin au ieşit în evidenţă în special două sportive, Diana Tănăsescu şi Margareta Hidigan, ambele descoperite odată cu deschiderea secţiei de box de la Şimleu Silvaniei.

De altfel, cele două au un palmares de invidiat, reuşind deja să câştige atât Campionatul Naţional, cât şi Cupa României. Astfel că era inevitabil ca cele două sportive să intre în atenţia antrenorilor de la loturile naţionale.

Totuşi, în ultima perioadă, alături de Diana Tănăsescu şi Margareta Hidigan, Adrian Popuţea a descoperit un nou talent, este vorba despre Szatmari Maria, medaliată cu argint la Cupa României din acest an.

Prin urmare, pe adresa Clubului Sportiv Municipal Zalău a venit o adresă din partea Federaţiei Române de Box prin care cele trei sportive au fost invitate să participe la o acţiune de selecţie pentru lotul naţional ce a avut loc în perioada 26 – 30 aprilie în localitatea Sătic / Câmpulung Muscel, judeţul Argeş.

A fost vorba despre un trial de selecţie pentru verificarea potenţialului pugilistic la nivel de cadeţi, juniori, tineret şi seniori, feminin şi masculin la toate categoriile de greutate.

La Câmpulung Muscel au fost prezenţi şi antrenorii loturilor reprezentative de juniori, atât masculin, cât şi feminin.

Diana Tănăsescu (70 kg), Margareta Hidigan (54 kg) şi Szatmari Maria (50 kg) vor susţine meciuri de verificare în cadrul acţiunii şi au şansa să demonstreze încă o dată dacă mai era nevoie că sunt trei dintre cele mai talentate pugiliste ale României.

“Vor fi meciuri de verificare între câştigătoarele şi finalistele Cupei României pentru lotul lărgit al României. Nu ne propunem un obiectiv anume, dar ne dorim să acumulăm cât mai multă experienţă pentru competiţiile următoare. Obiectivul pe termen lung este o medalie olimpică”, ne-a declarat Adrian Popuţea.

You may also like

Leave a Comment