Diana Tănăsescu, cel mai bun sportiv al Sălajului din ultimii trei ani: “Dumnezeu m-a ajutat să ajung până aici”

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 381 views
A+A-
Reset

Diana Tănăsescu a fost descoperită de Adrian Popuţea la Şimleu Silvaniei. N-a vrut să practice boxul, dar în cele din urmă s-a lăsat convinsă, iar restul e istorie. Sportiva are o valoare incontestabilă şi pe plan naţional a reuşit în scurt timp să câştige Cupa României şi să devină campioană naţională. N-a făcut o dată, ci o face în fiecare an, la fiecare categorie de vârstă la care a concurat.

Sportiva pregătită de Adrian Popuţea a participat în premieră, în anul 2022, la un Campionat European, reuşind să urce pe podium încă de la prima participare.

Anul trecut, în 2023, pugilista din Şimleu Silvaniei a intrat în istoria boxului sălăjean ca fiind prima sportivă din judeţ care boxează într-o finală de Campionat European.

Acea medalie de argint, dar şi aurul cucerit la Naţionale şi Cupa României i-au adus din nou titlul de cel mai bun sportiv al Sălajului, pentru a treia oară la rând.

Planurile sale şi ale antrenorului său sunt măreţe şi gândul lor se îndreaptă spre Jocurile Olimpice, iar pas cu pas îşi propun să ajungă şi acolo.

Pe lângă performanţele sportive obţinute în anul 2023, Diana Tănăsescu a trecut prin schimbări importante şi pe plan spiritual. Sportiva şi-a încredinţat viaţa în mâinile lui Dumnezeu, după cum ne-a mărturisit chiar sportiva chiar ne-a spus şi ce înseamnă acest titlu cucerit pentru a treia oară la rând.

“În primul rând vreau să îi mulţumesc lui Dumnezeu, El a fost cel care m-a ajutat să ajung până aici, El mi-a dat aceste aptitudini, mi-a dat părinţii care m-au susţinut şi mi-a dat şi antrenorii care s-au ocupat de mine.Pentru mine, acest titlu din punct de vedere pământesc reprezintă eforturile pe care eu le-am depus şi toată munca mea. Din punctul meu de vedere, DUMNEZEU are toate meritele, deoarece El m-a adus pe calea aceasta şi El mi-a dat putere să fac tot ce am făcut. Acest titlu pentru mine a fost şi un mic ajutor financiar, iar fiecare titlu de la primul până acuma m-a ambiţionat să fac tot mai mult”, a declarat Diana Tănăsescu, pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Pentru acest an, Diana Tănăsescu nu îşi face prea multe planuri. Se ţine de treabă în continuare, îşi face planul obişnuit, iar cu voia lui Dumnezeu va ajunge să egaleze sau chiar să depăşească performanţele pe care le-a reuşit în ultimii ani.

“Despre anul ce va urma, vreau să spun doar că eu mi-am încredinţat viaţa în mâna lui Dumnezeu şi va fi voia Lui să mai ajung la astfel de performanţe sau nu. Pentru mine religia nu contează deoarece religiile sunt făcute de oameni, eu mă duc unde este prezenţa DOMNULUI şi pentru mine asta este important, prezenţa lui DUMNEZEU în adunare şi relaţia mea cu DUMNEZEU. În viaţa mea a fost o schimbare încă de când m-am apropiat de DUMNEZEU, mi-am schimbat gândirea şi stilul de viaţă, am început să acord mai multă atenţia lui DUMNEZEU, deoarece El îmi ştie viaţa şi El m-a ajutat mereu în sport şi în viaţa personală”, spune Diana Tănăsescu.

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!