Responsive Menu
Add more content here...


Diana Tănăsescu şi Margareta Hidigan, pugilistele de AUR ale Sălajului

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 39 views
A+A-
Reset

Sportivele pregătite de Adrian Popuţea şi Ioan Dragoş au făcut legea la Campionatul Naţional de la Năvodari, acolo unde au cucerit medaliile de aur la categoriile lor de greutate. O prestaţie foarte bună a avut şi Maria Szatmari, sportivă ce a cucerit medalia de argint


În perioada 5 – 11 septembrie, la Năvodari a avut loc Campionatul Naţional de Box Feminin, competiţie ce a adunat la start nu mai puţin de 218 sportive de la 60 de cluburi membre ale Federaţiei Române de Box.

A fost ediţia cu numărul 20 la Naţionalele de box feminin, iar CSM Zalău a deplasat un lot format de 12 sportive, cu speranţa că pugilistele noastre vor obţine cel puţin opt medalii.

Antrenorii Adrian Popuţea şi Ioan Dragoş au mare încredere în lotul feminin, pe care îl consideră unul dintre cele mai bune din ţară, iar fetele nu i-au dezamăgit deloc.

Astfel, competiţia a fost un real succes pentru sportivele de la CSM Zalău, mai ales că din 12 participante, 11 au reuşit să se întoarcă acasă cu medalie. Aşa cum era de aşteptat, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Diana Tănăsescu şi Margareta Hidigan.

Multiple campioane naţionale, cele două pugiliste sunt marile speranţe ale boxului feminin din Sălaj, având prestaţii tot mai bune de la an la an.

De altfel, cele două sportive au reprezentat România şi la ultimul Campionat European, astfel că erau marile favorite la categoriile lor de greutate şi la Naţionalele de la Năvodari.

Ambele şi-au respectat statutul de favorite şi au devenit, din nou, campioane naţionale. O prestaţie foarte bună a avut şi Maria Szatmari, o altă sportivă de perspectivă, care dă dovadă de mult curaj şi ambiţie, reuşind să obţină medalia de argint la această ediţie a Naţionalelor. 

Această performanţă vine după un loc 2 cucerit la Cupa României din acest an şi un loc 3 reuşit la Naţionalele de anul trecut. Raluca Fărcaş, Maria Teglaş, Dasiana Cozma, Andreea Ardelean, Annamaria Lakatos, Rafaela Dovlete, Andreea Varga şi Elida Oşan au avut prestaţii bune şi au cucerit medaliile de bronz la categoriilor lor de greutate. 

Cât despre Margareta Hidigan şi Diana Tănăsescu, să spunem că ambele sportive se află la cel de-al treilea titlul naţional cucerit.

“Margareta Hidigan şi Diana Tănăsescu şi-au respectat titlurile cucerite în anii anteriori şi fiecare a avut două victorii în primul minut, iar în finale au câştigat la puncte, experienţa de la Campionatul European spunându-şi cuvântul. Şi Maria Szatmari a boxat bine şi a reuşit o victorie înainte de limită şi una la puncte, dar în finală, din păcate nu a putut scoate din repertoriu elementele sale tehnice. La nivel de cadeţi am reuşi un loc 3 prin Raluca Fărcaş, iar toate junioarele cu care am participat au luat medalii. Poate dacă aveam o tragere la sorţi mai favorabilă, puteam ajunge cu încă două sportive în finală, dar la fel de bine puteam fi şi fără medalii. Aş vrea să le evidenţiez pe Andreea Ardelean şi Maria Teglaş, care în sferturi şi-au învins adversarele în sub un minut de luptă. La nivel de tineret şi seniori ne-am depăşit obiectivul şi per total, suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute”

Adrian Popuţea – antrenorul secţiei de box

CAMPIONATUL NAŢIONAL FEMININ 5 – 11.09.2021

1. Cadeţi 44 kg Raluca Fărcaş – Bronz

2. Cadeţi 60 kg Andrada Sabău – Loc V

3. Juniori 50 kg Maria Teglaş – Bronz

4. Juniori 50 kg Dasiana Cozma – Bronz

5. Juniori 54kg Camelya Margareta Hidigan CAMPIOANĂ NAŢIONALĂ

6. Juniori 57kg Maria Szatmari – ARGINT

7. Juniori 60 kg Andreea Ardelean – Bronz

8. Juniori 66 kg Diana Tănăsescu – CAMPIOANĂ NAŢIONALĂ

9. Juniori 75kg Annamaria Lakatos – Bronz

10. Tineret 66kg Dovlete Rafaela – Bronz

11. Seniori 52kg Andreea Varga – Bronz

12. Seniori 75KG Elida Oșan – Bronz

You may also like

Leave a Comment