Responsive Menu
Add more content here...


Dia Guard Divino, în primele opt echipe din ţară! 

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 37 views
A+A-
Reset

Pentru al treilea an la rând, gruparea condusă de Florin Marian Raţ a reuşit o performanţă notabilă la Campionatul Naţional de minifotbal  şi s-a clasat în primele opt locuri, după ce a ajuns în sferturile de finală, unde a fost învinsă de Luxury Team Bucureşti. Autovip Garden se mândreşte cu o victorie obţinută în faţa campioanei europene en-titre. Şimleuanii au avut ghinion la tragerea la sorţi şi au nimerit într-o grupă infernală


Şi în acest an, Sălajul a trimis două echipe la cel mai puternic turneu de minifotbal din ţară. La Campionatul Naţional de la Oradea au fost prezente campioana Autovip Garden şi vicecampioana Dia Guard Divino, cele două grupări asigurându-şi biletele pentru turneul celor mai bune 20 de echipe, după clasările în primele 5 locuri la Campionatul Regional de la Floreşti.Dintre cele două grupări sălăjene,  Dia Guard Divino a avut cel mai bun parcrus şi a reuşit să se califice din grupe.

Vicecampioana Sălajului a început turneul cu un punct obţinut în primul joc cu La Boltă Alba Iulia. După timpul regulamentar, scorul a fost 1 – 1, însă la loviturile de departajare echipa din Alba Iulia a fost mai inspirată şi a câştigat două puncte, în timp ce Dia Guard s-a ales cu un punct. Tot în prima zi, gruparea condusă de Florin Marian Raţ a mai jucat cu Corvinul Hunedoara.

În faţa acestei echipe, sălăjenii au fost net superiori şi s-au impus cu un categoric 6 – 3, astfel că au rămas în cărţile calificării. Şi sâmbătă dimineaţă, Dia Guard Divino a făcut un meci bun cu Fratelli Bianconeri Galaţi, în faţa căreia s-a impus cu 1 – 0.

Ultimul meci din grupă a fost în faţa celui mai greu adversar Tazmannschaft Bucureşti, o fostă campioană a României, meci în care, Dia Guard Divino a făcut faţă cu brio. S-a terminat 2 – 2 după timpul regulamentar, iar la loviturile de departajare, bucureştenii au avut câştig de cauză. Până la urmă şi un punct a fost suficient pentru ca Dia Guard să se califice în sferturi de pe locul 2, cu 8 puncte acumulate după 4 jocuri.

În sferturile de finală, Dia Guard Divino a dat tot peste o echipă din Bucureştei, Luxury Team. Sălăjenii s-au mobilizat şi pentru acest joc, dar au fost şi unele situaţii în care au fost dezavantajaţi de arbitraj. Astfel, la un fault asupra lui Ciprian Pavel, jocul a fost lăsat să continue, iar pe următorul atac, bucreştenii au deschis scorul.

Tot în prima repriză, Dia Guard Divino a mai avut o lovitură de la 7 m care nu a fost acordată, dar în ultimele secvenţe din prima repriză, sălăjenii puteau egala, însă Ciprian Pavel a ratat o ocazie mare. Repriza secundă a fost de partea bucureştenilor, care au fost mai precişi şi au câştigat cu 3 – 1. Până la urmă, Dia Guard Divino a rămas cu satisfacţia  că pentru al treilea an la rând s-a clasat în primele opt echipe la cea mai importantă competiţie din minifotbalul românesc.

Autovip Garden, victorie de pus în ramă cu campioana europeană!

Campioana Sălajului a avut parte de ghinion la stabilirea grupelor de la Campionatul Naţional, fiind repartizată în cea mai infernală grupă alături de Juventus Sibiu (campioană naţională în 2015), Extratereştii Bistriţa (vicecampioană naţională în 2018), Danco Pro Bucureşti (câştigătoarea Cupei României în 2018) şi Mav Sports Timişoara (campioana naţională în 2018 şi deţinătoarea Ligii Campionilor).

În aceste condiţii era şi greu ca Autovip să emită pretenţii, însă s-a străduit să facă meciuri cât mai bune. În primul joc cu Extratereştrii Bistriţa, Autovip Garden a pierdut cu 4 – 1 după care a cedat la limită cu Danco Pro Bucureşti.

Tot la limită s-a pierdut şi jocul cu Juventus Sibiu, iar în aceste condiţii, calificarea era compromisă. Până la urmă, Autovip Garden a terminat cu capul sus această competiţie, după ce a câştigat ultimul joc din grupă tocmai cu deţinătoarea Ligii Campionilor, Mav Sports Timişoara.

Nova Vita Tg. Mureş, noua campioană a României

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de minifotbal de la Oradea a fost câştigată de Nova Vita Tg. Mureş, care în finală a trecut cu 3 – 1 de Tazmannschaft Bucureşti. Pe locul 3 s-a clasat Juventus Sibiu, după un succes cu 2 – 1 în faţa celor de la Luxury Team Bucureşti.

Să mai spunem că la turneul final de la Oradea, Sălajul a mai fost reprezentat de preşedintele FMR – Ioan Onicaş, dar şi de către o brigadă de arbitri formată de Nicolae Chiş-Ciure şi Marcel Petrean. Primul a arbitrat finala alături de Cezar Ionescu, acesta din urmă urmând să fie printre cei şase arbitri din Europa, care în luna octombrie va oficia la Campionatul Mondial din Australia.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 10 iulie.


Rezultatele echipelor sălăjene la turneul final de la Oradea:

Grupa B:

Dia Guard Divino – La Blotă Alba Iulia 1 – 1, 2 – 3 d.ld.

Corvinul Hunedoara – Dia Guard Divino 3 – 6

Fratelli Bianconeri – Dia Guard Divino 0 – 1

Tazmannschaft București – Dia Guard 2 – 2, 2 – 1 d.l.d

(Dia Guard Divino s-a clasat pe locul 2 în grup)

Grupa C:

Extratereştrii Bistriţa – Autovip Garden 4 – 1

Autovip Garden – Danco Pro Bucureşti 2 – 3

Juventus Sibiu – Autovip Garden 2 – 1

Mav Sports Timişoara – Autovip Garden 2 – 3

(Autovip Garden s-a clasat pe locul 4 în grupă)

Sferturi:

Luxury Team Bucureşti – Dia Guard Divino 3 – 1


 

You may also like

Leave a Comment