Dezvoltarea comunei Dragu din Sălaj – un punct de referință în preocupările administrației locale și ale primarului Angelica Lazăr

Primarul Angelica Lazăr este în funcție din 2016, ea fiind singura femeie care ocupă funcția de primar din tot județul Sălaj. Nu o deranjează deloc asta şi nici faptul că Dragu este una dintre comunele mici în ce priveşte populaţia, dar mare în ce priveşte suprafaţa. Primăriţa face treabă, iar în această săptămână a semnat contractul de lucrări pentru o investiţie de aproape 11 milioane de lei, o investiţie extrem de importantă pentru locuitorii tuturor celor cinci sate aparţinătoare - Dragu, Adalin, Voivodeni, Ugruţiu şi Fîntînele

by Tiberius NICODA
0 comment 151 views
A+A-
Reset

Comuna Dragu reprezintă o veche aşezare sălăjeană, pe teritoriul ei găsindu-se vestigii neolitice şi construcţii romane.
Este situată în zona de sud-estul judeţului, în Depresiunea Almaş – Agrij.

Din punct de vedere administrativ aparţine judeţului Sălaj, având în componenţă cinci sate: Dragu, Adalin, Voivodeni, Ugruţiu şi Fîntînele. Pe lângă vechimea ei, comuna se remarcă prin arta lemnului, repezentată de porţile sălăjene, precum şi prin tradiţiile şi obiceiurile care se mai păstrează şi astăzi.

Aflăm că denumirea comunei se datorează faptului că teritoriile din împrejurimi au format o latifundie aparținând lui Dragoș Vodă și că, din secolul al XV-lea, domeniul Drag a schimbat mai mulți proprietari între care a fost și un ordin călugăresc catolic ce nu a dăinuit prea mult.

Comuna Dragu este administrată de un primar dedicat și un consiliu local compus din 9 consilieri. Primarul – Angelica Lazăr de la Partidul Național Liberal – este în funcție din 2016, fiind singura femeie care ocupă funcția de primar din tot județul Sălaj.

În aceste două mandate ale “primăriţei” Angelica Lazăr, s-au implementat proiecte importante, s-au accesat fonduri guvernamentale şi fonduri europene, s-a construit, reabilitat și renovat, fapte care o acreditează pe deplin pentru rolul și funcția pe care le ocupă.

Ultimul proiect de actualitate este cel ce prevede modernizarea străzilor şi uliţelor din comună.  Contractul de finanţare a fost semnat în vara anului trecut, dar în zilele trecute a fost semnat şi contractul de lucrări cu societatea Delcar SRL Zălău, care va începe şantierul în cel mai scurt timp.

“Am semnat contractul de: Execuţie lucrări în cadrul obiectivului de investitii „MODERNIZARE STRĂZI ÎN COMUNA DRAGU” valoare 10.346.758,96 lei.
Contractantul lucrării, care a câștigat licitația, este “DELCAR”, care va începe execuția după 15 martie.
Se va construi un pod peste Valea Dragului care va lega strada Poliții de strada Dos.

Se vor asfalta străzi în următoarele localități ale comunei Dragu:
– 9 străzi în localitatea Adalin
– 5 străzi în localitatea Dragu
– 1 stradă în localitatea Voivodeni
– 1 stradă în localitateaFântânele
– 1 stradă în localitatea Ugruțiu”.

„În acest an, în comună vor fi implementate mai multe proiecte importante, proiecte cu valori mari, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure! Am semnat contractul de lucrări pentru un proiect în valoare de aproape 11 milioane de lei ce prevede modernizarea mai multor străzi şi uliţe din comună, dar şi un pod în centrul comunal. Ordinul de începere a lucrările va fi undeva după 15 martie, dar până atunci constructorul va aduce transporta aici materialele necesare.

Dacă ne ajută Dumnezeu şi vom termina cu brio acest mare proiect, vom avea toată comuna asfaltată. Sunt foarte mulţumită de acest proiect, mai ales că în satul Adalin există străzi care nu au fost asfaltate niciodată”, a menţionat Angelica Lazăr – primarul comunei Dragu, pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

În acest proiect vor fi modernizate 5.65 kilometri de drumuri din toate satele aparţinătoare, dar şi un pod peste valea Dragului, situat vizavi cu sediul Primăriei.

Autorităţile locale mai are semnate şi trei contracte pe PNRR în ce priveşte eficientizarea energetică la şcolile din Dragu (1.288.569,31 lei) şi Voivodeni (613.000 lei), dar şi la sediul Primăriei (1,061.940 lei).

Pe mai departe, să aibă parte de realizări și împliniri, succes și reușite!

You may also like

Leave a Comment