Detalii de la tragedia de lângă Jibou. IPJ Sălaj a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce două fete au murit în flăcări

by Mihai POP
0 comment 123 views
A+A-
Reset

Incendiul în care şi-au pierdut viaţa două fetițe, duminică seara, în localitatea Cuceu, a fost pornit de la o sobă amplasată necorespunzător faţă de materiale combustibile. Minorele erau singure în casă, părinții fiind plecați la un chef


Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj a fost anunțat duminică seara, la ora 20.42, prin apel la numărul unic de urgență 112, despre producerea unui incendiu la o casă din localitatea Cuceu.

În urma incendiului două minore (de 9 ani, respectiv de 12 ani) au fost găsite de echipajele de pompieri și au fost evacuate din locuință.

Ele au suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului, iar din nefericire, a fost declarat decesul acestora de către medicul aflat la fața locului.

Incendiul în care şi-au pierdut viaţa cele două minore, se pare că a izbucnit de la o sobă amplasată necorespunzător faţă de materiale combustibile.

“Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică de la un sistem de încălzire/gătit amplasate necorespunzător față de materiale combustibile”, a declarat Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj pentru ziarul Știrile din Sălaj.

Ce spune IPJ Sălaj

Polițiștii sălăjeni au deschis un dosar de cercetare peanală sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și distrugere din culpă, în urma incendiului de duminică seara, din Cuceu, în urma căruia două fete minore au decedat.

”Cadavrele celor două minore au fost transportate la Serviciul Județean de Medicină Legală Sălaj, în vederea efectuării expertizei medico-legale.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și distrugere din culpă”, a menționat Ioana Lascău, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj.

You may also like

Leave a Comment