Responsive Menu
Add more content here...


Deşi n-au condiţii, atleţii sălăjenii continuă să aibă rezultate – Maria Csiki, Diana Lăpuşte şi Cristi Vlaic premiaţi la un Concurs Naţional puternic

Maria Csiki şi Diana Lăpuşte de la CSS Zalău, alături de Cristi Vlaic de la CSM Zalău, sunt atleţii sălăjeni care au reuşit să urce pe podium la “Memorialul Atleţilor Clujeni”, deşi, cu greu s-au putut pregăti pentru această competiţie

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 738 views
A+A-
Reset

Atletismul sălăjean nu mai este la acelaşi nivel ca şi în anii trecuţi, iar cei implicaţi în fenomen acuză lipsa condiţiilor optime pentru desfăşurarea antrenamentele şi chiar interzicerea intrării pe stadion pentru pregătire.

Însă, chiar şi în lipsa condiţiilor, atleţii reuşesc să obţină rezultate bune, ultimele fiind obţinute recent la Concursul Naţional “Memorialul Atleţilor Clujeni”.

Competiţia a ajuns la ediţia a 28-a şi este orgranizată de Asociaţia Judeţeană de Atletism Cluj, fiind un concurs tradiţional ce are loc anual la începutul lunii mai.

Cluj Arena a fost gazda competiţiei care cinsteşte memoria unor mari personalităţi ale atletismului clujean ce vor rămâne pentru totdeauna în amintirea iubitorilor sportului: Ion Moina, Ioan Arnăutu, Gheorghe Kiss, Gheorghe Biro, Sanda Cubleșan, Peter Nagy, Peter Killyeni, Cornel Porumb, Traian Chitul, Maria Cioncan, Nina Pasciuc Țiclete, Simona Stănescu, Iosif Crișan, Kurt Socol, Wolf Socol, Marian Pașcalău, Peter Szekernyes, Zina Otilia Simu sau Mihai Zara.

La startul competiţiei s-au aflat şi mai mulţi sportivi din judeţul Sălaj, trei dintre aceştia reuşind rezultate bune.

Concursul s-a desfăşurat în sistem “OPEN”, iar Maria Csiki de la CSS Zalău a reuşit să câştige detaşat proba de 800 de metri.

S-a remarcat şi Diana Lăpuşte de la CSS Zalău, atleta pregătită de Nelian Ianchiş reuşind o clasare pe podium în proba de 3.000 de metri.

“Maria a obţinut o victorie detaşată. Diana a avut o comportare bună. De anul trecut lucrăm împreună, este o sportivă cu potenţial. Este o fată foarte harnică, dar trebuie multă răbdare”, spune antrenorul Nelian Ianchiş.

Pentru atleţii sălăjeni urmează participarea la prima etapă a Campionatului Naţional U18, U16 în aer liber, în perioada 25 – 26 mai, la Bucureşti.

Cristi Vlaic, două medalii la Cluj-Napoca

La competiţia de la Cluj-Napoca a fost prezent şi Cristi Vlaic, sportiv revenit în circuit anul trecut. A

Elevul antrenorului Lorena Boberschi a reuşit să obţină două medalii la aruncarea greutăţii şi aruncarea discului, deşi, cu greu s-a putut pregăti pentru această competiţie.

“Noi nu putem intra pe stadion din cauza fotbalului. N-am nimic cu fotbalul, însă, nu se poate face performanţă cu zero antrenamente de tehnică. Am făcut antrenamente în parcare, iar de tehnică cred că am reuşit doar patru – cinci, iar cu situaţia asta mă confrunt de vreo patru, cinci ani. Nu înţeleg de ce. Altădată ne-am putut înţelege, dar acum nu. M-am îmbolnăvit din cauza asta şi toţi atleţii sunt nemulţumiţi. Nu pot să fiu fericită de rezultatele de la Cluj. Ştiu, pot şi am demonstrat că pot face rezultate extraordinare, dar fără antrenamente de tehnică şi cu o sală de forţă mizeră cu aparate distruse, e greu”, ne-a declarat Lorena Boberschi, antrenoarea lui Cristi Vlaic.

You may also like

Leave a Comment