Responsive Menu
Add more content here...


Deputatul Liviu Balint numit secretar al Comisiei de sănătate şi familie din Camera Deputaţilor

by Mihai POP
0 comment 37 views
A+A-
Reset

Deputatul sălăjean Liviu Balint – ProRomânia, a obţinut funcţia de secretar al Comisiei de sănătate şi familie din Camera Deputaţilor


La data de 23 octombrie, preşedintele ProRomânia Victor Ponta a transmis o informare către preşedintele Comisiei de sănătate şi familie deputatul Florin Buicu că prin Decizia Comitetului Liderilor din 18 septembrie, Grupul Parlamentar Pro Europa propune nominalizarea deputatului Liviu Balint pentru funcţia de secretar al Comisiei de sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.

Principalul obiectiv pe care şi l-a propus deputatul Liviu Balint să-l realizeze din această nouă funcţie este promovarea legii referitoare la statului ambulanţierului, dar şi alte legi care vin să sprijine şi să îmbunătăţească activitatea Serviciilor de Ambulanţă Judeţene din ţară.

„În fiecare început de sesiune parlamentară se negociază funcţiile de conducere din comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor. Mie mi-a revenit poziţia de secretar al Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor. Mă onorează această poziţie, dar în acelaşi timp mă şi obligă la o mai mare responsabilitate şi chiar o să încerc să mă lupt mai mult decât am făcut-o până acuma. Sper ca din această poziţie să obţin rezultate bune pentru sistemul sanitar în general, dar în special pentru sistemul sanitar din Sălaj. (…) I-am solicitat viitorului ministrul al Sănătăţii să aibă în vedere pe lângă infrastructura parcului auto, să aibă în vedere şi infrastructura sediilor Serviciilor de Ambulanţă Judeţene. Când se va dezbate bugetul pentru anul viitor să aloce sume şi  pentru investiţii în infrastructura sediilor de Ambulanţă – staţii şi substaţii. La nivelul judeţului Sălaj mai avem două substaţii de ambulanţă de pus la punct de la Crasna şi Jibou. A doua solicitare a fost suplimentarea posturilor din serviciile publice de ambulanţă deoarece în momentul de faţă sunt acoperite doar 55 % din numărul necesar a personalului operativ. A treia solicitare a fost cu privire la salariul pentru personalul TESA şi a membrilor din comitetele directoare, salarii care trebuie aliniate cu celelalte salarii din operativ. Un obiectiv principal şi care mi l-aş dorii să fie adoptat este Statutul personalului operativ din cadrul Serviciilor publice de ambulanţă. Am primit asigurări atât din partea ministrului desemnat al Sănătăţii, cât şi din partea premierului desemnat Ludovic Orban şi a vicepremierului Raluca Turcan.”

deputat ProRomânia, Liviu Balint. 

Istoricul politic al lui Liviu Balint

Liviu Balint şi-a început activitatea politică în PD, în anul 2000, ca simplu membru, ajungând până la funcţia de vicepreşedinte PD. În decembrie 2009 îşi dă demisia din PD şi trece la UNPR.

A făcut din UNPR Sălaj a patra forţă politică din judeţ

In mai 2010 devine preşedintele UNPR Sălaj – partidul lui Gabriel Oprea. La alegerile locale din vara lui 2016, cu UNPR Sălaj, Liviu Balint a reuşit să strângă 33 de consilieri locali, doi viceprimari şi doi consilieri judeţeni, reuşind să scoată ALDE din jocul politic. UNPR Sălaj are consilieri locali în trei din cele patru oraşe sălăjene. Nu are consilieri doar în Zalău. În Sălaj, UNPR este aliatul de bază al PSD în Consiliul Judeţean Sălaj, iar cei doi consilieri ai UNPR sunt cei care înclină balanţa spre o majoritate clară de două treimi în Consiliul Judeţean Sălaj. UNPR a realizat în Sălaj şi două alianţe cu PNL, la Băbeni şi Bobota, unde progresiştii au primit funcţia de viceprimar. Liviu Balint a activat apoi în PMP Sălaj, partid care a şi ajuns după alegerile de la finele lui 2016 şi în Senat şi în Camera Deputaţilor, prin redistribuirea voturilor. Liviu Balint a devenit deputatul PMP Sălaj, iar Cristian Lungu a devenit senatorul PMP Sălaj. Imediat după finalizarea alegerilor locale din 2016, Liviu Balint devine preşedintele PMP Sălaj, după ce PMP şi UNPR se unesc. PMP Sălaj nu are însă noroc de cei doi parlamentari. Liviu Balint a trecut pe la PSD şi acum la Pro România, iar Cristian Lungu şi-a mutat activitatea politică în Cluj, unde este acum preşedintele organizaţiei PMP Cluj.

You may also like

Leave a Comment