Responsive Menu
Add more content here...


Deplasare dificilă la Cugir pentru SCM Zalău

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 29 views
A+A-
Reset

După trei înfrângeri la rând în deplasare, SCM Zalău este decisă să ”spargă gheaţa” pe teren străin şi să aducă puncte de la Metalurgistul. Zălăuanii înfruntă o echipă aflatătot în foame de puncte, care deşi era cotată cu şanse la primele locuri, ocupă doar locul 14 cu 7 puncte acumulate


Dacă pe teren propriu a reuşit victorii cu Avântul Reghin, CFR Cluj II şi a remizat cu fruntaşele Viitorul Şelimbăr şi ACS FC Recea, din deplasare, SCM Zalău s-a întors de fiecare dată fără rezultat pozitiv. Ce-i drept, zălăuanii au susţinut doar trei partide pe teren străin până acum, la Bistriţa, Sânmartin şi Turda, dar speră să depăşească acest blocaj sâmbătă, când vor evolua în deplasare la Metalurgistul Cugir.

Gruparea din judeţul Alba este o formaţie cu experienţă la acest eşalon, în care joacă de şapte sezoane la rând. Practic, gruparea din Cugir a promovat în Liga a III-a în 2013, după un baraj la Oradea cu Rapid Jibou şi de atunci evoluează constant la acest nivel, având în anii trecuţi clasări fruntaşe.

Înaintea sezonului, Metalurgistul era cotată cu şanse la primele locuri, însă a început campionatul ezitant şi a acumulat doar 7 puncte în cele opt etape. Singura victorie a fost cu Industria Galda, iar celelalte patru remize s-au consemnat în partidele cu Unirea Dej, Minaur Baia Mare, Sănătatea Cluj şi în ultima rundă, cu Unirea Alba Iulia.

Adversara Zalăului de sâmbătă are în componenţa lotului câţiva jucători cu experienţă, care au evoluat chiar şi în prima ligă. În această listă intră Paul Păcurar care a jucat în Liga 1 la Pandurii şi Gaz Metan, Florin Bold care a fost prin curtea celor de la Săgeata Năvodari şi ASA Tg. Mureş, dar mai ales Tiago Vitinha, care a are zeci de meciuri în primul eşalon la  CFR Cluj, CS Otopeni, Unirea Alba Iulia şi Concordia Chiajna, dar şi în Liga Campionilor, la Ludogorets, formaţie pentru care a evoluat în perioada 2012 – 2017.

Ajuns la 41 de ani, Lucian Itu intră şi el în categoria jucătorilor cu mare experienţă. Chiar dacă are o vârstă, fostul fotbalist din Liga 1 încă mai joacă el fiind şi antrenorul echipei din acest sezon.

De acest aspect nu trebuie să aibă teamă SCM Zalău, care la rândul ei dispune în lot de jucători tineri, cu calitate, iar unii dintre ei cu experienţă la Liga a III-a şi chiar mai sus.

Însă, şi înaintea acestui joc, SCM  se confruntă cu probleme de lot. Pentru partida de sâmbătă vor lipsi Claudiu Băican şi Daniel Supuran, ambii find suspendaţi, însă vor putea fi folosiţi fundaşii Andrei Şumlea şi Varga Markusz, care şi-au revenit după accidentări, dar şi Călin Cristian, care în meciul cu Recea a fost suspendat.

Partida dintre Metalurgistul Cugir şi SCM Zalău se dispută sâmbătă, de la ora 15.00, iar echipa zălăuană va face deplasarea la Cugir de vineri, pentru a evita oboseala de pe drum chiar în ziua jocului.

Va fi primul joc sub comanda noului antrenor principal – Marius Paşca, cel care a fost instalat la SCM Zalău în cursul zilei de miercuri. Alături de Paşca a rămas şi Alexandru Pop, care va fi antrenor secund.

Jocul de sâmbătă va fi arbitrat la centru de către Dragoş Lunca din Cluj-Napoca, ajutat la cele două linii de Vlăduţ Gaşpar (Tg. Mureş) şi Roxana Mazilu (Cluj-Napoca). Observatori din partea FRF au fost delegaţi Sorin Ciotlăuş (Deva) şi Ovidiu Tâlvan (Sibiu)

 ”Este timpul să aduce puncte şi de afară, fiindcă echipa joacă şi este pe un drum bun. Din păcate ne confruntăm în continuare cu unele probleme de lot, dar jucătorii care vor intra trebuie să demonstreze că merită să joace la SCM Zalău.Este un meci foarte important şi de aceea vrem să mergem la Cugir de vineri. Întâlnim o echipă care are jucători valoroşi, dar nu ştiu cum de se află doar pe locul 14. Sperăm să avem parte şi de un arbitraj bun fiindcă până acum în deplasare, arbitri ne-au dezavantajat”, a declarat Alexandru Pop.

You may also like

Leave a Comment