Responsive Menu
Add more content here...


Delict silvic constatat de polițiști pe raza comunei Nușfalău

by Tiberius NICODA
0 comment 108 views
A+A-
Reset
În data de 28 mai2024, pe D.N. 19 B, din localitatea Nușfalău, polițiștii Secției nr.7 Poliție Rurală Nușfalău au oprit și controlat în trafic  o autoutilitară condusă de către  un bărbat de 27 de ani, din localitatea Derșida, județul Sălaj,.
În urma controlului efectuat de către polițiști în s-a constatat că bărbatul cu autoutilitara transporta material lemnos
Verificările  efectuate polițiștii asupra conducătorului auto și a încărcăturii de material lemnos  pe care acesta o transporta au dus la constatarea  că transportul efectuat este ilegal. În avizul de însoțire a materialului lemnos erau înregistrate datele unui alt transportator decât bărbatul care conducea autoutilitara, rezultând astfel faptul că datele înscrise în avizul de însoțire a materialului lemnos sunt neconforme cu marfa transportată.
Urmare a celor  constatate, polițiștii au întocmit în cauză un dosar penal și vor  continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals informatic și uz de fals.
În urma inventarierii cantității de material lemnos, s-a constatat că bărbatul de 27 de ani transporta cu 0,8 metri cubi de material lemnos mai mult decât volumul înscris în avizul de însoțire.
Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar cei 0,8 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 188 de lei, au fost ridicați în vederea confiscării și predați Ocolului Silvic Măgura Șimleu Silvaniei.
(Foto cu caracter ilustrativ!)

You may also like

Leave a Comment