Responsive Menu
Add more content here...


DELEGARE ANIVERSARĂ. Ioan Onicaș îl observă pe Ovidiu Haţegan într-un joc al lui FCSB

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 18 views
A+A-
Reset

Fostul purtător al ecusonului FIFA, devenit între timp observator de arbitri în Liga I, a fost delegat la partida de duminică seara dintre FCSB şi Gaz Metan Mediaş, condusă de o brigadă europeană ce-l va avea la centru pe Ovidiu Haţegan. Această delegare vine exact cu o zi înainte ca sălăjeanul nostru să împlinească frumoasa vârstă de 50 de ani!


Ani la rând, Ioan Onicaş a fost unul dintre cei mai buni arbitri asistenţi din România şi s-a clasat de patru ori pe podium în clasamentul anual al celor mai buni „tuşieri”, fiind desemnat de trei ori asistentul numărul 2 din ţară!

Totodată, el este şi singurul sălăjean care a devenit arbitru FIFA de-a lungul anilor.

După retragerea din cariera de arbitru, Onicaş a devenit observator de arbitri pe prima scenă a fotbalului românesc.

În acest sezon, fostul purtător al ecusonului FIFA a fost delegat la cinci jocuri de Liga I, ultimul fiind cel de duminică seara.

Astfel, Ioan Onicaş va fi oficial la partida dintre FCSB şi Gaz Metan Mediaş, programată în această seară pe Stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti (ora 20.00).

Altfel spus, una dintre partidele de foc din etapa a XVII-a, în care sălăjeanul va observa o brigadă de arbitri „europeană”, condusă de arădeanul Ovidiu Haţegan, cel care în ultima perioadă a arbitrat meciuri importante din Liga Campionilor (ex. Barcelona – Inter sau Juventus – Manchester United), dar şi Germania – Olanda din Liga Națiunilor.

Considerat la această oră cel mai bun arbitru din ţară, arădeanul va fi ajutat la cele două linii de „asistenţi” FIFA, este vorba de orădeanul Octavian Şovre şi bucureşteanul Radu Ghinguleac, care şi ei au fost delegaţi în acest an la partide din cupele europene.

Revenind la Onicaş, să subliniem faptul că această delegare poate fi considerată una… aniversară, având în vedere că zălăuanul se pregăteşte să aniverseze o frumoasă vârstă.

Luni, pe data de 3 decembrie, el împlineşte 50 de ani, iar cu această ocazie dorim să îl felicităm anticipat şi o îi urăm „LA MULŢI ANI” cu sănătate şi fericire!

Nu vom încheia înainte de a preciza faptul că Ioan Onicaş este în paralel şi preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România.

 


Partidele de Liga I, în care Ioan Onicaş a oficiat în acest an:

Etapa I: Gaz Metan Mediaş – Concordia Chiajna

Etapa a VI-a: FC Botoşani – SESPI Sfântu Gheorghe

Etapa a XI-a: CS U Craiova – Hermannstadt Sibiu

Etapa a XIII-a: FC Botoşani  – FC Viitorul Constanţa

Etapa a XVII-a: FCSB – Gaz Metan Mediaş


 

You may also like

Leave a Comment