Responsive Menu
Add more content here...


Decizie ȘOC. Dia Guard Cipricom NU PARTICIPĂ la Campionatul Național de minifotbal!

Cum majoritatea jucătorilor lucrează în timpul săptămânii și nu se pot învoi de la serviciu, campioana Sălajului s-a trezit cu o lipsă mare de efectiv înaintea turneului final de la Galați și a decis să spună pas celei mai puternice competiții de minifotbal din România

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 1,7K views
A+A-
Reset

Din 2007, de când se dispută Campionatul Național de minifotbal, Sălajul a avut mereu reprezentantă. Ba mai mult a și dat campioana României la ediția inaugurală, iar formațiile care au reprezentant Sălajul ani la rând au avut rezultate bune.

Chiar dacă nivelul a crescut, iar echipele din alte județe s-au dezvoltat pe toate planurile, formațiile care au reprezentat Sălajul la Campionatul Național au făcut față competiției.

Dia Guard Cipricom a fost echipa care a reprezentat Sălajul în ultimii ani la Campionatul Național, fiind prezntă la această competiție de 7 ori. În anul 2017, la Bacău, gruparea condusă de Florin Marian Raț a reușit o performanță notabilă și s-a clasat pe locul 4.

Și în această vară, Dia Guard Cipricom avea dreptul să reprezinte Sălajul la Campionatul Național, de la Galați, din perioada 10 – 13 iulie.

Din păcate, campioana Sălajului și câștigătoarea Cupei se vede în imposibilitatea de a fi prezentă la Galați. Cum majoritatea jucătorilor lucrează și nu și-au putut lua concediu în această perioadă, grupare condusă de Florin Marian Raț nu poate alinea un lot adecvat pentru turneul de la Galați.

În condițiile acestea, conducătorii de la Dia Guard Cipricom au luat decizia ca echipa să nu facă deplasarea la Galați.

La Campionatul Național vor participa tot 32 de echipe, locul sălăjenilor urmând a fi luat de Pro Fotbal Sibiu, formație care a fost prezentă la Superliga de Vest de la Oradea, unde a fost eliminată în optimi.

”Din păcate nu ne putem prezenta la Campionatul Național de la Galați. Avem doar 6 – 7 jucători cu care am putea face deplasare. Nu avem un portar, nici rezerve, iar în condițiile acestea nu avem cum. Toată lumea lucrează și nu își poat lua jucătorii concediu de marți să putem merge la Galați. La noi serviciul este pe primul loc, iar băieții nu se pot învoi de la muncă încă de marți. Noi ne-am dorit să reprezentăm Sălajul, am încercat, dar nu am găsit soluții”, ne-a declarat Florin Marian Raț, conducătorul de la Dia Guard.

Și programarea Campionatului Național a dat planurile peste cap la campioana Sălajului. Dacă în alți ani acest turneu final se disputa la final de săptămână, de data aceasta, Campionatul Național de la Galați începe de miercuri, iar sălăjenii erau nevoiți să facă deplasare pe malul Dunării încă de marți, având de parcurs o distanță de peste 600 km.

”Intențiile noastre nu au fost acestea. Nu s-a pus niciodată problema să nu ne prezentăm, dar dacă nu ai cu cine, ce putem să facem. Nu are rost să mergem până în Galați cu 6 jucători să fim ciuca bătăilor.  Nu poți să te prezinți așa. Din punctul meu de vedere asiguram tot ce înseamnă deplasare, cazare și masă, dar pur și simplu nu avem cu cine merge. Era mai bine dacă această competiție se juca mai spre final de săptămână, probabil sunt alte interese, dar să mergi de marți la Galați, nu se poate. Noi muncim toți.Minifotbalul este un hobby pentru noi. Nimeni nu își poate rezolva patru zile libere de la serviciu pentru minifotbal. Până la urmă de acolo își câștigă existența”, a mai spus Florin Marian Raț.

Dacă la Campionatul Național nu va mai avea echipă, Sălajul va fi reprezentat la turneul final al Cupei României, de la Piatra Neamț, de către ACS Rechinii Zalău. Cupa României  are loc în perioada 5 – 7 iulie.

 

You may also like

Leave a Comment