Responsive Menu
Add more content here...


Decizia Tribunalului Sălaj: Familia Coța arestată preventiv pentru 30 de zile

by Sportul Salajean
1 comment 49 views
A+A-
Reset

După trei ore de deliberări, judecătorul Tribunalului Sălaj a admis propunerea de arestare preventivă emisă pe numele celor doi soți Vasile și Dana Coța, astfel că cei doi oameni din conducerea echipei de Volei Municipal Zalău vor fi transferați în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sălaj, unde vor sta următoarele 30 de zile


Vasile și Daniela Coța au fost reținuți de procurori în cursul zilei de ieri, 21 mai, fiind suspecți de comiterea a două înfracțiuni, respectiv delapidare și prezentare de date ori documente false pentru obținerea de fonduri publice.

Judecătorii au admis arestarea preventivă pentru Dana și Vasile Coța

https://www.facebook.com/1774208426134422/videos/739669730117384/

În cursul zilei de azi, 22 mai, procurorul de caz a început urmărirea penală față de familia Coța, devenin inculpați. Ulterior procurorul a înaintat Tribunalului Sălaj o propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pe numele Danielei Coța – acționar la Clubul de Volei Mun. Zalău și pe numele lui Vasile Coța – președintele Clubului ACS Volei Mun. Zalău.

Judecarea propunerii de arestare preventivă a început puțin după ora 14.00, cei doi inculpați fiind aduși în fața judecătorului de la Tribunalul Sălaj. Judecata a durat aproximativ două ore, iar la final Daniela Coța a părăsit instanța pe ușa din față (a expirat ordonanța de reținere), iar Vasile Coța a fost încătușat și preluat de mașina Poliției, deoarece în cazul său ordonanța de reținere expiră după ora 16.00.

Decizia judecătorului din cadrul Tribunalului Sălaj: 30 de zile după gratii

După ce judecătorul din cadrul Tribunalului Sălaj a analizat dosarul și probele puse la cauză a pronunțat o soluție prin care a admis propunerea procurorilor, astfel că cei doi soți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Dana Coța a fost suspendată din PSD

Tot în cursul de azi, Biroul Executiv al PSD Zalău a luat decizia de a o suspeda din partid pe Dana Coța pe o perioadă de un an de zile, ceea ce arată că PSD nu agreează în partid persoane cu probleme penale.

Dana Coța a fost consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă responsabilă de problemele din sport. Dana Coța a fost consilier local, viceprimar în Municipiul Zalău tot din partea PSD. Daniela Coța mai ocupa funcțiile de vicepreședinte al PSD Sălaj și era președinta femeilor social-democrate din Sălaj – OFSD. Familia Coța patronează trustul de presă Sălăjeanul Tv și Ziarul Sălăjeanul.

Ce a făcut, concret, familia Coța?

Concret, folosind un limbaj mai popular, familia Coța – adică Dana și Vasile – din pozițiile pe care le ocupau în conducerea clubului ACS Volei Municipal Zalău, și-ar fi însușit potrivit procurorilor nu mai puțin de 19 miliarde de lei vechi, adică aproximativ 420.000 Euro!?

Tot procurorii ne spun că cei doi membri ai familiei Coța ar fi prezentat Primăriei Municipiului Zalău documente și date false pentru obținerea de fonduri publice.

Condiții “boierești” la Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sălaj 

În fiecare cameră individuală este dotată cu televizor, aer condiționat și grup sanitar propriu. Centrul de Arest Preventiv din cadrul IPJ Sălaj a fost renovat complet în cursul anilor 2018-2019, ceea ce înseamnă că sunt condiții foarte bune. Mâncarea pentru familia Coța este asigurată printr-o firmă de catering zilnic de trei ori pe zi, plus faptul că aceștia au dreptul la pachet din partea femiliei ori apropiaților. Lenjeria de pat este și ea schimbată permanent, practic trăiesc ca și după un regim hotelier.

You may also like

1 comment

Ionita Ratiu Ratiu 24 May 2020 - 9:31

Dana si vasile cota, de cat cu izoleta mai bine asa. Fiecare primeste ce merita, Dumnezeu exista

Reply

Leave a Comment