Responsive Menu
Add more content here...


Debut promiţător pentru generaţia nouă de luptători de la SCO Jibou – Două medalii de aur la Cupa Maramureșului la kickboxing

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 222 views
A+A-
Reset

Sportivii pregătiţi de Alex Bîgi au participat la Cupa Maramureşului, prima competiţie oficială pentru “noua generaţie”, după cum a numit-o chiar antrenorul secţiei de kickboxing de la SCO Jibou. Szabo Robert (13 ani) şi Andrei Pop (16 ani) au reuşit victorii, în timp ce Alin Ianc (15 ani) şi Mario Revnic (15 ani) au avut meciuri promiţătoare

La finele săptămânii trecute, municipiul Baia Mare a fost gazda Cupei Maramureşului la kickboxing, competiţie ce în acest an a ajuns la a treia ediţie. Aproximativ 250 de sportivi de la 24 de cluburi din toată ţara s-au aflat la startul competiţiei organizate de maestrul Oliver Polgar.

Printre participanţi s-au numărat şi patru sportivi de la SCO Jibou, toţi din “noua generaţie” – după cum a numit-o antrenorul Alex Bîgi. Este vorba despre patru tineri care s-au aflat la prima experienţă la o competiţie oficială.

Ne-am prezentat cu patru sprotivi din noua generaţie care au urcat în ring pentru prima dată în viaţă şi au dat tot ce au avut mai bun în luptă, reuşind meciuri frumoase şi chiar spectaculoase, unele terminate înainte de limită, prin knockout-uri”, a menţionat Alex Bîgi.

Mezinul lotului jibouan, Szabo Robert, în vârstă de numai 13 ani a reuşit să obţină o victorie prin KO la categoria 45 kg, în prima repriză!!!

Şi Andrei Pop a debutat cu o victorie. Sportivul în vârstă de 16 ani a reuşit să se impună tot prin KO, la categoria 55 kg, tot în prima repriză.

Chiar dacă nu au câştigat, Alin Ianc şi Mario Revnic (ambii în vârstă de 15 ani), au avut evoluţii încurajatoare. Primul a pierdut la decizie la categoria 45 kg, în timp ce al doilea a pierdut în repriza a doua, la categoria 60 kg, în urma unei accidentări.

După competiţia din Baia Mare, luptătorii de la SCO Jibou se pregătesc pentru ultima competiţie din acest an. Evenimentul va avea loc în luna decembrie, la Alba Iulia şi va fi organizat de maestrul Paul Florean şi Alin Moldovan la Cezar Pro Fight şi Revolutiona Academy, Cezar Fighting Championship, fiind denumirea competiţiei.

De la SCO Jibou va urca în ring Augustin Chiş, care va lupta pe reguli de K1, semipro, la categoria 85 kg. În această gală vor evolua unii dintre cei mai buni luptători din România, grei precum Marius Munteanu, Sebastian Lutaniuc, Anghel Cardoş sau Lucian Casoni.      

“Sunt mulţumit de evoluţia sportivilor cu care am mers la această competiţie, aceştia fiind din generaţia nouă şi se pregătesc de foarte puţin timp. Însă, fiind foarte tineri, sunt de perspectivă şi cu siguranţă vor creşte în valoare şi ne vor oferi meciuri din ce în ce mai bune cu rezultate la înălţime”, a precizat antrenorul Alex Bîgi.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 15 noiembrie.

You may also like

Leave a Comment