Responsive Menu
Add more content here...


De la tradiție la modernitate – Transformarea remarcabilă a Comunei Agrij sub conducerea edilului Ștefan Berar, arhitectul bunăstării și unității în comunitate

by Stirile din Salaj
0 comment 321 views
A+A-
Reset

Comuna Agrij situată în județul Sălaj din România, este un adevărat colț de rai, în care tradiția se împletește armonios cu modernitatea, iar primarul său, Ștefan Berar este motorul acestei transformări remarcabile.

Istorie încărcată de semnificație

Atestat documentar pentru prima dată în anul 1459, sub numele de Felegreg, satul Agrij și-a croit drumul prin istorie, devenind un simbol al perseverenței și al evoluției. De la acele vremuri îndepărtate până în prezent, Agrij a fost mărturia vie a progresului și a unității comunității sale.

Cu o populație în creștere și cu un peisaj demografic diversificat, comuna Agrij găzduiește o varietate de etnii și culturi, contribuind la o atmosferă vibrantă și prietenoasă. Aici, românii, romii și alte grupuri etnice trăiesc în armonie, împărtășind bucuriile și încercările vieții de zi cu zi.

Primarul Ștefan Berar – Arhitectul bunăstării comunitare

În fruntea acestei comunități pline de viață stă un lider carismatic și dedicat – Primarul Ștefan Berar. Cu un mandat anterior de succes și cu viziunea sa îndreptată către progres, Ștefan Berar a devenit un simbol al transformării pozitive în Agrij. Primarul este un lider ale cărui acțiuni sunt ghidate de o viziune puternică și de o pasiune profundă pentru bunăstarea comunității sale. Cu o experiență vastă în mediul privat și o înțelegere profundă a nevoilor locale, Ștefan Berar este cunoscut pentru abilitatea sa de a mobiliza și de a inspira oamenii din jurul său.

Primarul Ștefan Berar este recunoscut pentru transparența și comunicarea sa deschisă cu cetățenii, punând întotdeauna accent pe implicarea și participarea lor activă în procesele decizionale. Cu un spirit de inovare și determinare, el a reușit să implementeze soluții creative și eficiente pentru problemele comunității, câștigându-și astfel respectul și încrederea locuitorilor din comuna Agrij.

În calitate de primar, Ștefan Berar este un gospodar desăvârșit, preocupat de fiecare aspect al vieții în comunitatea sa. El este un promotor al dezvoltării durabile și al protejării mediului înconjurător, căutând mereu să găsească echilibrul între progresul economic și conservarea resurselor naturale.

Cu o abordare pragmatică și orientată către rezultate, Ștefan Berar a realizat o serie de proiecte de succes în comuna Agrij, contribuind la modernizarea infrastructurii, îmbunătățirea serviciilor publice și stimularea economiei locale. Prin eforturile sale și a echipei administrative pe care o conduce, el a reușit să aducă schimbări semnificative în viața oamenilor din Agrij și să transforme comunitatea într-un loc mai prosper și mai prietenos pentru toți locuitorii săi.

Realizări remarcabile

Sub conducerea fermă a primarului Ștefan Berar, comuna Agrij a cunoscut un adevărat boom al dezvoltării. Modernizarea infrastructurii, îmbunătățirea serviciilor publice și sprijinirea economiei locale au fost doar câteva dintre realizările impresionante ale acestei administrații.

Înainte de a evalua perspectivele viitoare, este important să aruncăm o privire retrospectivă asupra realizărilor primarului Ștefan Berar în timpul mandatului său actual. De la preluarea funcției de primar în 2020, edilul a pus accent pe îmbunătățirea serviciilor publice și modernizarea infrastructurii în comuna Agrij.

O realizare deosebită a administrației sale a fost preluarea rețelei de apă și canalizare în administrarea Primăriei, fapt care a dus la o scădere a prețului și o îmbunătățire a calității apei. În plus, modernizarea și pietruirea drumurilor agricole au facilitat accesul la terenurile agricole și au sprijinit dezvoltarea economică locală.

Pe lângă aceste realizări, primarul Ștefan Berar a investit în modernizarea și reabilitarea unor importante instituții publice, cum ar fi școala gimnazială, dispensarul uman și căminul cultural. De asemenea, au fost realizate investiții în infrastructura digitală, oferind WI-FI gratuit în mai multe locații din comună și modernizând sistemul de supraveghere.

Cu toate acestea, proiectele viitoare propuse de Ștefan Berar sunt la fel de importante pentru viitorul comunei Agrij. De la modernizarea stației de epurare și extinderea rețelei de canalizare până la construirea de noi facilități publice și susținerea mediului de afaceri local, aceste investiții ar putea continua să aducă beneficii durabile comunității.

Proiecte în desfășurare și viitoare

În ciuda realizărilor deja remarcabile, comuna Agrij nu se odihnește pe laurii ei. Sub conducerea lui Ștefan Berar, proiectele în desfășurare și cele viitoare își propun să continue această traiectorie ascendentă.

De la modernizarea stației de epurare și extinderea rețelei de canalizare, până la construirea de noi facilități publice și promovarea mediului de afaceri local, viitorul comunei Agrij este luminos și plin de promisiuni.

Apel la unitate și angajament

În pragul alegerilor locale din 9 iunie 2024, comunitatea Agrij este chemată să își arate sprijinul pentru continuarea acestui parcurs de succes. Prin votul lor, locuitorii comunei pot să-și exprime încrederea în echipa condusă de primarul Ștefan Berar și să contribuie la construirea unui viitor mai bun și mai strălucitor pentru toți.

“Agrij nu este doar o comună – este o familie mare și unită, care își împărtășește visele și aspirațiile. Cu solidaritate și angajament, această comunitate poate continua să strălucească și să inspire întreaga regiune și dincolo de granițele ei”.

Ştefan Berar – primarul comunei Agrij, candidat la funcţia de primar de pe listele PNL pentru alegerile locale din 9 iunie

INVESTIŢII EXECUTATE în mandatul 2020 – 2024

 • Reorganizarea aparatului de specialitate a primarului, înființarea compartimentului registratură, arhivă şi relații cu publicul, pentru o mai bună transparență a informațiilor din Primărie şi Consiliul Local
 • Dotarea parcului auto cu utilaje şi unelte în vederea desfăşurării activităților de autogospodărire a comunei
 • Modernizare, profilare, așterenere piatră, accese, podețe pe drumurile agricole cu personalul şi utilajele Primăriei
 • Preluarea Apă-Canal în administrarea primăriei, extindere de rețea, branşamente apă, racorduri canal. Prețul apa/canal cel mai scăzut din județ
 • Cupărare teren, extindere cimitir pentru toate cultele în localitatea Agrij
 • Construire capelă în localitatea Agrij şi în fază de proiectare în Răstolțu Deşert
 • Reabilitare/modernizare Şcoala Gimnazială I-VIII Agrij, corpul vechi, digitalizare, amenajare parcare, împrejmuit etc
 • Reabilitări: Dispensar Uman loc. Agrij, Cămin cultural Răstolțu Deşert, Centru de zi pentru copii Agrij, Fântâni Publice în localităţile Agrij şi Răstolțu Deşert
 • Înființare și dotare parcuri de joacă pentru copii în localităţile Agrij şi Răstolțu Deşert
 • Întăbulări gratuite pentru cetățenii din comună
 • Întăbularea de 29 km de drumuri agricole din domeniul public
 • Extinderea şi modernizarea “Sistem de supraveghere” în comuna Agrij
 • WI-FI gratuit în 11 locații din comună.

INVESTIŢII AFLATE ÎN DERULARE

 • Cel mai mare proiect de infrastructură din istoria comunei Agrij, “Modernizare drumuri agricole” la stadiul de asfalt de 12,5 km prin Programul „Anghel Saligny” valoare 2,5 milioane euro
 • Reabilitarea moderat primărie, cămin cultural, localitatea Agrij şi două stații de alimentare pentru maşinile electrice în Agrij şi Răstolțu Deşert
 • Achiziție de echipamente tehnologice digitale şi dotări pentru Şcoala Gimnazială Nr. 1 Agrij
 • “Masa sănătoasă” pentru toți copii de la școală şi grădinița din comuna Agrij
 • Modernizare drumuri agricole 13 km la stadiul de piatră spartă prin AFIR, valoare 1 milion euro
 • Înființare Club Sportiv, “Agrij 2024 – Recolta Făget”
 • Teren multifuncțional în localitatea Agrij
 • Nomenclatorul stradal şi actualizare PUG
 • Reparații curente, amenajare și modernizare: şanţuri, accese, parcări şi dotări în satul Agrij şi Răstolțu Deşert
 • Susținerea şi promovarea mediului de afaceri din comună.

INVESTIŢII DE VIITOR

 • Modernizare stație de epurare, stație de calcificare și stație de durizare din localitatea Agrij
 • Reţea de canalizare la Răstolțu Deşert
 • Construire capelă în Răstolțu Deşert
 • Reabilitare grădinița de copii la Răstolțu Deşert
 • Reabilitare anexe, parcări, accese Primăria și Căminul Cultural Agrij
 • Finalizare întăbulărilor sistematice gratuite la nivel de toată comuna Agrij
 • Construirea amenajării şi modernizare spații domeniul public
 • Înfinţarea unui pare pentru copii în comunitatea de Romi în localitatea Agrij.

Comandat de: PARTIDUL NATIONAL LIBERAL – Filiala Sălaj

Un material realizat de Occidentul Românesc și executat de SC Sportul Sălăjean SRL

Cod unic de Identificare AEP 21240015

You may also like

Leave a Comment