Responsive Menu
Add more content here...


De la agonie la extaz. Povestea fascinantă a unei tinere din Sălaj care se remarcă pe podiumul concursurilor de fitness din Austria

Anul 2020 i-a schimbat radical viaţa. În urma unei mari tragedii, logodnicul ei a decedat într-un accident cu ATV-ul şi a rămas cu un băieţel de 6 ani. S-a refugiat în sport, care a devenit ulterior un stil de viaţă, dar şi un domeniu în care excelează. Zălăuanca Carmen Cezara Tudoricescu este acum un antrenor renumit de fitness în Austria, un cunoscut fotomodel Fitness ce apare în reviste de specialitate renumite din Austria, Germania şi Elveţia, dar şi un super sportiv, care recent a câştigat concursul internaţional de fitness de la Linz

by Călin ONICAŞ
0 comment 2,3K views
A+A-
Reset

Carmen Cezara Tudoricescu nu a fost tot timpul o sportivă şi nu prea era  atrasă de acest fenomen. I-a plăcut încă de mică limba germană, fiind unul dintre elevii înscrişi în chiar prima clasă de la secţia germană de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu“ Zalău.

A urmat apoi cursurile Colegiului Naţional „Silvania“ şi ale Liceului Pedagogic „Gheorghe Şincai“ Zalău. A fost admisă la Facultatea de Ştiinţe Economice (Germană Matern)secţia Afaceri internaţionale din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca.

După absolvire, alături de familia ei a înfiinţat o firmă de utilaje, după care a muncit o perioadă în compartimentul Vânzări de la compania TenarisSilcotub.

Avea o viaţă frumoasă şi liniştită, atât din punct de vedere profesional, cât şi personal.

Drama din anul 2020

Era logodită cu Alin Unguraş, un poliţist de carieră cu care urma să se căsătorească şi cu care avea deja un băiat.

În vara anului 2020, logodnicul ei s-a stins din viaţă în urma unui groaznic accident, ce a avut loc pe raza localităţii Stâna, în timp ce se plimba cu un ATV.

De atunci, viaţa lui Carmen s-a schimbat radical. I-a fost extrem de greu, dar s-a ţinut tare. Pentru a uita de greutăţi şi de durerea din suflet, s-a refugiat în sport.

A început să frecventeze sălile de fitness din municipiul Zalău, iar sportul a devenit ca un stil de viaţă pentru ea.

În Austria are trei joburi şi munceşte 14 ore zilnic

În primăvara anului 2022, a plecat cu copilul în Austria şi s-a stabilit în oraşul Linz, acolo unde lucrează în cadrul unei companii puternice ce face achiziţii pentru mai bine de 40 de firme de construcţii.

Austria este frumoasă, dar extrem de scumpă. Pentru a-şi crea cele mai bune condiţii, ei şi copilului, are trei joburi şi munceşte 14 ore zilnic. Aşadar, are trei joburi şi din plăcere, dar şi pentru că viaţa e grea, după cum subliniază românca.

A pus mai mult accent pe sport. „Am început să găsesc şi plăcerea asta deosebită pentru fitness. Am sesizat că muşchii sunt cel mai bun produs anti-rid şi anti-îmbătrâniere“, spune Carmen.

A devenit un cunoscut fotomodel Fitness ce apare pe coperta unor reviste de specialitate renumite din Austria, Germania şi Elveţia!

În sălile de fitness petrece ore multe. Pentru a rămâne în tonus, se pregăteşte cinci zile pe săptămână, cel puţin o oră şi jumătate zilnic.

A fost remarcată de reprezentanţii unei firme elveţiene, care a ajuns şi sponsorul ei. A început să fie apreciată de presă şi revistele de specialitate din Austria, astfel că a ajuns pe coperta cunoscutei reviste „Fitness News”! Zălăuanca noastră lucrează acum şi ca fotomodel Fitness pentru produse şi îmbrăcăminte sportivă.

Mai apoi, Prinz Fitnesscel mai de lux lanţ de Săli fitness din Linz – i-a propus o colaborare, devenind instructor fitness. Rapid, a devenit un renumit antrenor de fitness în GYM, dar şi în mediul on-line, unde face pregătire online coaching la nivel internaţional!

A câştigat marele trofeu la Miss Fitness Model International!

În acest an, a început să participe cu mare succes şi la concursurile de fitness. În luna mai, s-a aflat la startul unei competiţii sportive în oraşul Graz, unde a obţinut locul 2 la categoria +35 de ani şi locul 3 la categoria +165 de centimetri! Două medalii, la prima ei participare la un concurs!

A fost doar începutul, deoarece sălăjeanca noastră a făcut senzaţie pe scena unui puternic concurs internaţional ce a avut loc pe data de 28 iunie la Linz.

La categoria +35 de ani, Carmen Tudoricescu a obţinând marele trofeu, cucerind medalia de aur! Aceasta, într-un concurs în care au participat 11 concurente din ţări precum, Austria, Ungaria sau Statele Unite ale Americii, ea fiind şi singura reprezentantă a României în competiţie!

În luna mai, am participat la un concurs IFBB. Aşa, foarte spontan şi cu puţină pregătire, mai exact doar şase săptămâni în loc de 6 luni, aşa cum ar fi trebuit pentru o pregătire normală. Cu toate acestea, m-am clasat de două ori pe podium, la categoria Bikini Fitness. La finalul lunii iunie, am participat la Miss Fitness Model International, unde am câştigat locul 1. Sunt fericită! “, spune cu satisfacţie Carmen Tudoricescu pentru ziarul Sportul Sălăjean.

La 37 de ani, Carmen arată ca un adevărat sportiv de performanţă, care vrea să continue şirul rezultatelor notabile în concursurile de fitness.

Screenshot

Interesant de spus că şi copilul ei – Alain – a început să practice sportul, atât la sală, cât şi în aer liber. Micuţul în vârstă de 10 ani practică fotbal de performanţă la un club din zonă, dar este şi un fotomodel renumit în Austria – copilul apare în diferite clipuri şi fotografii de promovare a unor produse.

 

„Sincer, parcă arat mai bine ca la 20 de ani. Am aproape 37 de ani, dar sportul şi alimentaţia normală mă ajută să mă simt extraordinar!“.

Carmen Cezara Tudoricescu  

Mai multe pe acdest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 10 iulie.

You may also like

Leave a Comment