Responsive Menu
Add more content here...


David Anton, medaliat cu argint la Cupa României de seniori

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 43 views
A+A-
Reset

Singurul pugilist sălăjean prezent la competiţia desfăşurată la Brăila a ajuns până în finala competiţiei la categoria 80 kg, reuşind să obţină argintul la prima sa participare


La finele săptămânii trecute a avut loc Cupa României la box la categoria de vârstă seniori. Municipiul Brăila a fost gazda competiţiei care s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Box.

La această competiţie, judeţul Sălaj a avut un singur sportiv reprezentant. Este vorba despre David Anton de la SCM Zalău. Sportivul pregătit de Virgil Meleg a devenit campion în kickboxing, iar de ceva vreme s-a axat şi pe box, având deja rezultate notabile şi în acest sport. La prima participare la Campionatul Naţional de seniori, Anton a devenit vicecampion naţional.

La doar patru luni distanţă, David Anton a participat, în premieră, şi la Cupa României. Sportivul pregătit de Virgil Meleg a participat la categoria 80 kg,

În sferturile de finală, zălăuanul a reuşit să treacă, prin decizie unanimă de craioveanul Marian Paul. În semifinale, Anton a boxat împotriva lui Antonie Stavri de la Rapid Bucureşti, reuşind să treacă şi de sportivul din capitală.

Pugilistul de la Sport Club Municipal Zalău a ajuns în marea finală, acolo unde a boxat împotriva lui Florin Şerban. În ultimul act, David Anton a fost nevoit să se recunoască învins, astfel că a obţinut medalia de argint.

“Singurul pugilist sălăjean, David Anton de la SCM Zalău, a reuşit să se claseze pe locul 2 în finala Cupei României de box după un parcurs greu, întâlnind boxeri cu experienţă dominându-şi adversarii din prima până în ultima repriză! Felicitări David, eşti mare!”, a fost reacţia lui Virgil Meleg la finalul competiţiei.

“După trei meciuri grele, am reuşit să obţin locul 2 la Cupa României de box, rezervată seniorilor, luând astfel argintul. Un parcurs bun, care putea să fie foarte bun dacă reuşeam să câştig finala. Ne pregătim în continuare să reparăm greşelile pentru următoarele meciuri. Vreau să-i mulţumesc maestrului meu Virgil Meleg şi familiei mele care este lâng mine necondiţionat!!!”, a declarat David Anton.

You may also like

Leave a Comment