Responsive Menu
Add more content here...


David Anton: “Sunt mândru că am devenit campion în kickboxing-ul profesionist”

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 33 views
A+A-
Reset

Luptătorul din Hereclean a luptat într-o piramidă de patru luptători pentru centura UFT. Sportivul nostru şi-a făcut KO adversarul din primul meci, iar în finală a câştigat la puncte


În ultimul an, David Anton a avut o ascensiune fulminantă. După o pauză de aproximativ doi ani de zile, în vara lui 2021, sportivul a revenit în competiţiile oficiale de kickboxing. Între timp a debutat şi la profesionişti, acolo unde a avut două victorii şi o înfrângere, înaintea galei Ultimate Fighting Tournament de la Satu Mare.

La finele săptămânii trecute, în Sala Sporturilor “Ecaterina Both” a avut loc gala UFT 10, o gală în care sportivii au luptat în cuşcă, după reguli de kickboxing sau MMA, competiţie la care a fost prezent şi sălăjeanul David Anton.

Evenimentul a avut la start nume importante din kickboxingul românesc, main eventul serii fiind duelul greilor Marius Munteanu şi Sebastian Lutaniuc. Chiar dacă majoritatea îl vedea favorit pe Munteanu, Lutaniuc a câştigat lupta, la puncte.

În ceea ce-l priveşte pe David Anton, sportivul originar din Hereclean, a luptat în limitele categoriei -80 kg. Legitimat la Box Club MLG Zalău, unde se pregăteşte sub comanda antrenorului Virgil Meleg, David Viteazul a luptat într-o piramidă de patru, alturi de Luca Chermes, Bogdan Slabu şi Zsolt Balint.

În primul meci, Anton s-a luptat cu Zsolt Balint, un sportiv din Târgu Mureş. David Viteazul a fost mai precis în lovituri şi după o serie impresionantă, şi-a făcut adversarul KO în repriza a doua, calificându-se în finala piramidei, acolo a ajuns şi Bogdan Slabu, din Iaşi.

Cei doi au luptat chiar înainte de main-eventul serii şi au făcut un meci pe cinste, care a încântat publicul numeros prezent în sală. David a câştigat două reprize din trei, o repriză fiind ceva mai echilibrată. Astfel că, învingător la puncte a fost luptătorul nostru, care pune mâna pe centură şi devine astfel noul campion UFT, la categoria -80 kg.

„În spate a fost o muncă grea”

Elevul lui Virgil Meleg bifează astfel două victorii importante într-o seară şi devine astfel campion în kickboxingul profesionist la vârstă de 23 de ani. Pentru performanţa reuşită, Anton nu poate decât să fie mândru şi promite mai mult, Gala UFT de la Satu Mare fiind doar începutul.

“După mai multe impresii frumoase în galele mari din România am primit şansa din partea organizatorului Sebastian Haidu de a mă bate pentru centura UFT şi a deveni campion în promoţia sa la -80 kg. Lucru ce s-a întâmplat. În spate a fost o muncă grea, cu trei antrenamente pe zi, dietă pentru a menţine categoria. Am făcut multe sacrificii pentru a deveni campion. Meciurile le-am abordat cu maximă seriozitate şi nu aveam să plec acasă fără centura şi titlul de campion. Mulţumesc mult familiei care mă susţine necondiţionat, antrenorului meu cu care facem o treabă nemaipomenită, este ceva de nedescris cât am evoluat şi mai vreau să mulţumesc, în special, sponsorilor mei care mă ajută cu pregătirea. Sunt mândru că am devenit campion în kickboxingul profesionist, dar încă sunt tânăr, am 23 de ani şi acesta este doar începutul”.

David Anton

David este sergent major la IJJ Sălaj

David Anton este sergent major în cadrul Jandarmeriei Sălaj, iar pentru rezultatul său a fost felicitat în mod public de către instituţie, atât el, cât şi antrenorul său, plt. adj. Virgil Meleg, cel care este subofiţer în cadrul IJJ Sălaj. Înainte de a se pregăti cu Virgil Meleg, David Anton s-a mai antrenat  cu plt. maj. Alexandru Bîgi, precum şi cu plt. adj. Laurenţiu Lăpuşte.

You may also like

Leave a Comment