Responsive Menu
Add more content here...


Date de ultimă oră despre desfășurarea procesului electoral din Sălaj

by Tiberius NICODA
0 comment 248 views
A+A-
Reset
De la începerea votării, până la ora 15.00, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații deosebite care să afecteze procesul electoral.
Toate sesizările cu caracter electoral primite sunt gestionate corespunzător și în mod echidistant, după încheierea verificărilor urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă.
La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au fost semnalate 16 incidente în legătură cu procesul electoral. Jumătate dintre acestea nu s-au confirmat, iar restul sunt în curs de verificare.
Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 2.600 de lei.
Astfel, în cursul zilei, la ora 13.00, polițiștii Secției nr.8 Poliție Rurală Sărmășag au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 57 de ani, din localitatea Chieșd, județul Sălaj, ar fi distribuit materiale electorale pe o platformă de socializare, continuând astfel propaganda electorale în mediul on-line, după încheierea campaniei electorale.
Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 115/2015, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
Totodată, la data de 9 iunie a.c., în jurul orei 12.20, la o secție de votare din municipiul Zalău, prezența unui bărbat în cabina de vot, însoțită de flash-uri luminoase, a trezit suspiciunea unui membru al Biroului Electoral de Circumscripție, acesta din urmă alertând jandarmul aflat în proximitate.
În urma verificărilor, cele sesizate s-au confirmat, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei, pentru fotografierea buletinului de vot.
De asemenea, polițiștii de ordine publică, echipaje de poliție rutieră și jandarmi sălăjeni, sunt prezenți în teren și monitorizează situația, fiind instituite și filtre rutiere, pentru a preveni și combate orice încălcare a legii.
În continuare, structurile Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat și sunt la datorie pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral și pentru menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.
Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o impune.
O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

You may also like

Leave a Comment