Responsive Menu
Add more content here...


Dat ca și plecat de la liberali, primarul din Benesat va candida la alegerile locale tot de pe listele PNL!

Sorin Romocea - cel mai vechi, dar şi cel mai vocal, primar liberal din Sălaj - rămâne pe loc. Edilul care a transformat radical micuţa comună de pe Valea Someşului doreşte să îşi continue treaba tot ca şi primar PNL

by Călin ONICAŞ
0 comment 156 views
A+A-
Reset

Sorin Romocea este cel mai vechi primar liberal din Sălaj. Primarul comunei Benesat este membru al adevăratului PNL, acel partid al Brătienilor,  în care s-a înscris încă din anul 1990!  Sorin Romocea e un adevărat liberal, care susţine liberalismul adevărat și autentic, dar este şi un om incomod, un om vocal, care tot timpul a spus lucrurilor pe nume.

Nu o dată, şi-a spus public nemulţumirile, ba pentru faptul că PNL a intrat în alianţă pe PSD, ba pentru unele decizii venite de la vârful partidului. Pentru asta, el a rămas în partid, deoarece e un adevărat liberal.

Şi în această iarnă, a avut unele nemulţumiri în partid şi multe voci îl dădeau deja ca plecat de la PNL. Se pare că au existat şi discuţii cu liderii de la Dreapta Unită, ba chiar de la PSD Sălaj. Până la urmă, edilul cochetei comune de pe Valea Someşului rămâne pe loc. La alegerile locale din 9 iunie, Sorin Romocea va candida de pe listele PNL, de unde vrea să câştige cel de-al şaselea mandat de primar.

“Eu candidez la Partidul Naţional Liberal. Eu am fost reprezentant în secţia de votare în ‘90 la PNL şi de atunci am rămas în partid. Sunt cel mai vechi membru PNL din Sălaj rămas în viaţă. Restul au mers şi au venit… La alegeri aş putea avea contracandidaţi de la PSD, UDMR, AUR. Oricum ar fi, eu îmi doresc să continui dezvoltarea comunei şi vreau să finalizez proiectele de investiţii aflate în implementare”, a subliniat cu optimism primarul Sorin Romocea, pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

Sorin Romocea, primar de cinci stele

Sorin Romocea are 57 de ani, este căsătorit şi are doi copii. A devenit primarul comunei Benesat acum 20 de ani, câştigând alegerile din 2004, după ce avusese înainte şi un mandat de consilier local.

În anul 2020, la ultimele alegeri locale, Sorin Romocea a câştigat mandatul cu 476 de voturi (54.8%) din 869 de voturi valabil exprimate.

Principalul său contracandidat a fost atunci Gergely Ciaba, fostul viceprimar, cel care a candidat de pe listele UDMR şi cu susţinerea celor de la PSD. Chiar dacă cele două formaţiuni politice au făcut front comun, totul a fost în zadar.

Pentru noul mandat, ca şi viceprimar a fost ales un alt consilier local UDMR, pe Vicsai Csaba. Imediat, acesta a fost exclus din partid, astfel că viceprimarul a ajuns la Alianţa Maghiară din Transilvania. Viceprimarul Vicsai Csaba a făcut echipă bună cu Sorin Romocea în fruntea comunităţii. 

Vom vedea ce va fi la alegerile locale din 9 iunie. Un lucru e cert, actualul primar are prima şansă pentru al şaselea mandat.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 3 aprilie.

You may also like

Leave a Comment