Responsive Menu
Add more content here...


Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj: “Lupta cu acest virus este departe de a fi încheiată. Doar împreună putem învinge pandemia”

by Mihai POP
0 comment 27 views
A+A-
Reset

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a convocat, marţi, o întâlnire cu reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor şi Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, pentru a analiza situaţia la zi şi a stabili măsurile care se impun în contextul epidemiologic COVID-19 la nivel judeţean


Potrivit datelor centralizate la nivel judeţean, incidenţa cazurilor de COVID-19 este în creştere în ultima perioadă, câteva comune înregistrând valori care depăşesc pragul critic de 6 la mia de locuitori, iar municipiul Zalău se află şi el aproape de pragul care poate duce la impunerea unei noi perioade de carantină.

În urma analizării situaţiei, s-a decis ca autoritățile cu atribuții în domeniu (poliţişti, jandarmi, pompieri) să intensifice, la Zalău, acțiunile de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel judeţean pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, cu accent pe zonele aglomerate precum mall-urile, supermaket-urile şi lăcaşele de cult.

De asemenea, pentru comunele cu incidenţa mai mare de 6 se are în vedere, în continuare, o prezenţă sporită a forţelor de ordine.

“Rog cetăţenii judeţului să ajute autorităţile în demersurile de limitare a răspândirii noului Coronavirus, respectând măsurile de protecție sanitară cunoscute, precum portul măştii, distanţarea şi o igienă corespunzătoare a mâinilor. Nu în ultimul rând, companiile de stat sau private pot sprijini eforturile de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2 prin desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă.

Lupta cu acest virus este departe de a fi încheiată, chiar dacă avem acum la dispoziţie o armă importantă – vaccinul. Este nevoie de un efort suplimentar din partea fiecăruia dintre noi, până când efectul vaccinului se va face simţit. De cealaltă parte, nerespectarea măsurilor sanitare va duce la creşterea incidenţei şi, implicit, la obligaţia autorităţilor de a impune din nou măsura carantinei. Doar împreună putem învinge pandemia”, susţine prefectul Dari Toma

You may also like

Leave a Comment