Responsive Menu
Add more content here...


Dănuţ Lupu, după meciul de la Hereclean: „Trebuie să recunoaştem că pe an ce trece e din ce în ce mai greu fotbalul”

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 180 views
A+A-
Reset

Fostul mijlocaş al celor de la Dinamo, Rapid, Panathinaikos sau Brescia este un obişnuit la evenimentului de la Hereclean, fiind prezent la ultimele ediţii. De fiecare dată, Dănuţ Lupu a încântat publicul cu artificiile sale, deşi, recunoaşte că este tot mai greu cu fiecare an care trece


Fără doar şi poate, Dănuţ Lupu a fost unul dintre cei mai tehnici fotbalişti pe care i-a avut România vreodată. Mijlocaşul impresiona prin artifciile sale publicul de pe stadioane prin gesturi tehnice pe care puţini fotbalişti români se pot lăuda că sunt în stare să le execute. După retragerea din activitate, Dănuţ Lupu este prezent la mai multe evenimente sportive, însă, unul dintre preferatele sale rămâne cel de la Hereclean.

Încă din anul 2009, Dănuţ Lupu a fost prezent la meciul de gală care se organizează de 12 ani încoace la Baza Sportivă „Viitorul” din Hereclean, în deschiderea Cupei Viitorul, una dintre competiţiile tradiţionale de copii şi juniori de la noi din ţară.

Şi în acest an, Lupu a fost prezent şi a încântat publicul. Chiar dacă forma sa fizică nu mai este cea de odinioară, tehnica încă este acolo şi nu-l lasă la greu pe mijlocaşul trecut în carieră pe la echipe precum Dinamo, Rapid, Panathinaikos sau Brescia.

Însă, la finalul partidei, fotbalistul născut la Galaţi ne-a mărturisit că este tot mai greu cu fiecare an care trece, însă, se simte bine în Sălaj şi revine cu plăcere de fiecare dată.

“Ca întotdeauna este o plăcere deosebită. Mă bucur că Daniel Sabou, împreună cu domnul Lucian Bode reuşesc să facă acest turneu an de an. Pentru noi e o plăcere să venim aici. Cu ocazia asta ne mai vedem prietenii. Dar, trebuie să şi recunoaştem că pe an ce trece e din ce în ce mai greu fotbalul, dar asta e. Cred că a fost norocul nostru faptul că a plouat. Dacă era cald, nu cred că alergam nici atât. Cumva am alergat de frig. Depinde de care Dinamo mă întrebaţi, pentru că sunt vreo trei. Îmi puneţi o întrebare la care dacă v-aş răspunde ar însemna să mă cert cu foarte multă lume. Eu sper ca acest Dinamo care este în Liga a II-a la ora actuală, să-şi găsească un sponsor şi să reuşească să supravieţuiască, fiindcă le va fi foarte greu”, a spus Dănuţ Lupu, pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Dănuţ Lupu s-a născut la Galaţi, făcându-şi debutul în fotbalul profesionist la Dunărea Galaţi. Talentul său a fost remarcat rapid de Dinamo Bucureşti, astfel că Lupu a devenit „alb-roşu”. Trei trofee avea să câştige cu echipa din capitală, un campionat al României şi două Cupe.

Pe urmă a ajuns la Panathinaikos, echipă alături de care a câştigat Cupa şi campionatul Greciei.

A revenit ulterior în campionatul României, la Rapid, dar pentru o scurtă perioadă de timp, fiind transferat la Brescia, unde a evoluat în sezonul 1994 – 1995.

Au urmat două sezoane la Dinamo, după care în 1997 a făcut pasul spre Rapid Bucureşti. În tricoul alb-vişiniu avea să câştige campionatul, Cupa şi Supercupa României, avându-l ca antrenor pe legendarul Mircea Lucescu. Dănuţ Lupu avea să se retragă din activitate în anul 2001.

You may also like

Leave a Comment