Responsive Menu
Add more content here...


Daniel Buda, europarlamentar și președintele PNL Cluj: „Acord istoric pentru România, acord istoric pentru Europa!”

by Adelina CĂPÂLNA
0 comment 49 views
A+A-
Reset

Președintele Klaus Iohannis, la finalul summitului UE: „După discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după 4 zile și 4 nopți am obținut pentru România 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene!”

 

Datorită eforturilor remarcabile ale președintelui Klaus Iohannis, România va primi în următorii ani cele mai consistente fonduri din istoria apartenenței țării noastre la Uniunea Europeană. România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro prin Bugetul multianual al UE și Pachetul de redresare. Acești bani vor fi folosiți pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice, dar și pentru relansarea economică. Fondurile obținute vor fi utilizate pentru reconstrucția României!

Cu un buget de 1.074 miliarde euro pentru 2021-2027 şi un plan de relansare de 750 miliarde de euro, Uniunea Europeană a decis să investească într-o manieră ambiţioasă în viitor. Prin intermediul acestui buget, vor fi finanțate prioritățile Uniunii: transformarea climatică, agenda digitală, politica agricolă comună, politica de coeziune, valorile europene și o Europă mai puternică pe plan internațional. Obiectivele redresării pot fi rezumate în trei cuvinte, primul fiind „convergență”, al doilea, „reziliență” și al treilea „transformare”. Mai precis, aceasta înseamnă: repararea daunelor cauzate de COVID-19, reformarea economiilor noastre, remodelarea societăților noastre.

 

Suma obținută de România în urma negocierilor de patru zile de la Bruxelles este mai mult decât dublul celei alocate inițial, înaintea summitului, de 33 de miliarde de euro. Este o zi extrem de importantă pentru România, dar și pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei. Acest acord istoric va permite investiții substanțiale în relansarea Europei și reconstrucția sa astfel încât să lăsăm generațiilor viitoare o Europă sustenabilă, puternică și rezistentă în fața crizelor!

You may also like

Leave a Comment