Responsive Menu
Add more content here...


Un fost campion balcanic la atletism este noul director adjunct de la Şcoala “Lucian Blaga” din Jibou 

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 115 views
A+A-
Reset

Dan Mirşidan a trecut cu bine peste concursul de ocupare a funcţiei de director adjunct. A obţinut 8,80 la concurs şi de la începutul acestui an şi-a început mandatul


Dan Mirşidan – fost campion balcanic la atletism şi actual profesor de educaţie fizică şi sport, este începând din acest an noul director adjunct la Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga” din Jibou. Tânărul în vârstă de 29 de ani a obţinut această funcţie după ce a promovat concursul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj.

A obţinut 8,80 în urma examenelor şi de la 1 ianuarie a devenit noul director adjunct. Dan Mirşidan a studiat la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Ştefan Cel Mare din Suceava, fiind licenţiat în 2015, an în care a decis să intre în învăţământ.

Mirşidan şi-a continuat studiile de Masterat, cu specializarea Educaţie fizică şcolară şi activităţi extracuriculare, pe care le-a finalizat în anul 2017. În prezent este student doctorant la Studiile Doctorale în Educaţie fizică şi sport.

De menţionat este faptul că tânărul este membru în Corpul Naţional al experţilor în management şcolar şi membru în corpul de profesori evaluatori pentru examenele şi concursurile naţionale.

Este campion balcanic şi multiplu campion naţional

Dan Mirşidan a devenit cunoscut în lumea sportului datorită rezultatelor sale bune obţinute în atletism. Tânărul se mândreşte cu titlul de campion balcanic obţinut la juniori I în 2011, proba 3.000 m obstacole.

Fostul atlet de la CSS Zalău are în palmares şi 5 titluri de campion naţional. A cucerit medalia de aur în 2009 în proba de .2000 m obstacole (juniori II), în 2011 în proba de 3.000 m obstacole (juniori I), tot în 2011 în proba de semimaraton (juniori I) şi 1.500 m sală (juniori I).

Ultimul său titlu de campion naţional a fost cucerit în 2013, la semimaraton echipe (tineret). Dan Mirşidan este şi vicecampion naţional în 2011 la 3.000 m obstacole fiind la 61 de sutimi distanţă de barem pentru participarea la Campionatele Mondiale de Juniori I. 

A mai ieşit vicecampion  în 2013 (maraton individual – tineret), semimaraton echipe (2013 – tineret), maraton individual (2014 – tineret).

În carieră, atletul a mai obţinut şi medalia de bronz la Campionatul Naţional de Cros şi Semimaraton cu echipa, în 2014.A fost membru al lotului naţional de juniori şi tineret, iar timp de opt ani a fost legitimat la CSS Zalău (între 2004 şi 2011). 

I-a avut antrenori pe prof. Radu Andrei Rus şi prof. Radu Nicolae Rus. Din 2012 a fost legitimat la CSM Suceava, unde l-a avut antrenor pe Silviu Casandra. În 2011 s-a aflat în topul celor mai buni sportivi de la CSS Zalău, dar şi din judeţul Sălaj.

You may also like

Leave a Comment