Responsive Menu
Add more content here...


Curtea Artiștilor va găzdui la Zalău peste 150 de evenimente culturale din 5 iulie până pe 7 septembrie 2024

Ca o piesă de teatru, așa este viața: nu interesează cât de mult a ținut, ci cât de frumos s-a desfășurat-spunea Seneca

by Tiberius NICODA
0 comment 102 views
A+A-
Reset

Asociația Pro Teatru își propune să promoveze valorile cultural-teatrale, să suțină tinerii artiști și să ridice standardul cultural al comunității din care face parte.Consiliul Județean Sălaj este și în acest an partenerul Festivalului Curtea Artiștilor, sprijinind financiar, cu suma de 50.000 lei, o parte din evenimente.

Peste 150 de evenimente culturale, precum spectacole de teatru, proiecţii de filme sau concerte sunt programate, în perioada 5 iulie – 7 septembrie, la Zalău, la ediţia din acest an a festivalului Curtea Artiştilor, un proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi Consiliul Judeţean Sălaj.


Spectacolele de teatru, concertele sau conferințele culturale vor avea invitați celebri precum Maia Morgenstern, Marian Râlea, Ada Milea, Grigore Leșe, Anca Sigartău sau Irina Margareta Nistor, dar și multe alte nume surpriză.
De asemenea, administrația județeană a alocat, în cadrul aceluiași program de finanțări nerambursabile dedicate activităților sportive, de tineret și culturale, un buget de 550.000 lei pentru 109 proiecte, depuse de asociații, fundații și culte religioase. Vor fi organizate, în întreg județul, tabere pentru copii, evenimente și competiții sportive, acțiuni recreative de masă, ateliere pentru dezvoltarea abilităților motrice și păstrarea meșteșugurilor tradiționale, cursuri și programe de formare.

Oamenii au nevoie de exemple, de modele şi ei caută – de fapt se caută pe ei înşişi, aşa cum s-ar dori, buni şi frumoşi, într-o imagine ideală – pe scenă. De aici cred că vine şi fascinaţia pentru spectacol. Pentru că, altfel, se întâmplă lucruri senzaţionale pe stradă, dar oamenii nu se caută în ele, ci vin la teatru sau la film.

You may also like

Leave a Comment