Responsive Menu
Add more content here...


Cupă Văilor revine după doi ani de pauză!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 98 views
A+A-
Reset

După ce în anii 2020 şi 2021, tradiţionala competiţie nu a putut avea loc din cauza restricţiilor cauzate de coronavirus, Cupa Văilor îşi reintră în drepturi la finalul lunii mai. În data de 20 mai este programată faza zonală, în 12 localităţi din judeţ. Faza judeţeană este programată pentru data de 27 mai


Cupa Văilor este cea mai longevivă competiţie sportivă din judeţul Sălaj. An de an, elevii şcolilor din judeţ se întreceau la diferite discipline sportive. Competiţia a fost o adevărată rampă de lansare pentru sportivii participanţi, mulţi dintre aceştia fiind remarcaţi de cluburile sportive din judeţ, la care aveau să facă performanţă ulterior.

Din păcate, în ultimii doi ani, tradiţionala competiţie nu a mai putut avea loc din cauza restricţiilor provocate de pandemia de coronavirus. În 2020 trebuia să aibă loc ediţia cu numărul 52, însă, a fost anulată, acelaşi deznodământ fiind şi în 2021.

După doi ani de pauză, Cupa Văilor revine în prim plan în acest an. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj organizează ediţia cu numărul 52 a tradiţionalei competiţii.

Vineri, 20 mai, este programată faza zonală, în nu mai puţin de 12 localităţi din judeţ. Este vorba despre Zalău, Şimleu Silvaniei, Gâlgău, Someş Odorhei, Plopiş, Gârbou, Halmăşd, Crişeni, Pericei, Creaca, Sânmihaiu Almaşului şi Sărmăşag.

La ediţia din acest an vor fi peste 3.500 de participanţi de la 64 de şcoli din judeţ, elevi ai claselor IV – VIII.

Etapa judeţeană a Cupei Văilor – Sălajul în mişcare este programată pentru vineri, 27 mai, la patru discipline sportive – atletism, volei, handbal şi minifotbal.

Ultima ediţia a Cupei Văilor a avut loc în anul 2019. Elevii aşteaptă cu nerăbdare să ia startul din nou celei mai longevive competiţii sportive din judeţul Sălaj. Exceptând situaţiile din 2020 şi 2021, o singură dată în istorie s-a mai întâmplat să nu mai aibă loc competiţia, în 1990, an în care România era în plină reorganizare, după căderea comunismului.

You may also like

Leave a Comment