Cupa Hera la fotbal feminin, o competiţie reuşită la Jibou

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 68 views
A+A-
Reset

Nu mai puţin de 8 echipe au fost angrenate la prima ediţie a Cupei Hera la fotbal feminin. Scopul competiţiei a fost promovarea acestui sport în judeţul nostru, astfel că nu s-au întocmit clasamente. Sala de sport din Jibou a fost plină, la competiţie având loc momente speciale, astfel că această competiţie putem spune că şi-a atins scopul


Sub motto-ul “Eleganţă şi Fair-Play”, la Jibou s-a desfăşurat prima ediţie a Cupei Hera la fotbal feminin. Din dorinţa de a promova acest sport în zonă, Primăria oraşului Jibou, prin clubul SCO Jibou, a organizat prima competiţie de fotbal feminin în oraşul de pe Someş. Locaţia a fost noua şi cocheta sală de sport din oraş.

La start s-au aliniat nu mai puţin de opt echipe. Organizatorii au propus două categorii de vârstă, U17 (5 echipe) şi U14 (8 echipe). Scopul principal al competiţiei a fost promovarea fotbalului feminin în judeţul nostru, astfel că deşi au fost contabilizate rezultatele, la final nu s-a întocmit şi un clasament, însă, cele mai multe victorii au fost obţinute de echipele de la “U” Olimpia Cluj.

Alături de echipa clujeană, la startul competiţiei din Jibou s-au mai aflat SCO Jibou, Academia de Fotbal Viitorul Cluj, Academia de Fotbal Floreşti, Fulgerul Dioşod, Şcoala de Fotbal Liviu Feraru, ACS Star Junior Baia Mare şi ACS Suplac Berettyoszeplaki SK.

La final, organizatorii au răsplătit eforturile fetele cu câte o diplomă de participare, dar şi cu o medalie pentru fiecare jucătoare.

Competiţia s-a desfăşurat sâmbătă, 2 decembrie, a început la 9 dimineaţa şi s-a întins până la 20.30. A fost o zi plină, o zi frumosă cu o sală plină, astfel că turneul şi-a atins scopul.

De remarcat şi surpriza de care a avut parte antrenorul echipei din Jibou, Puiu Unguruş. Pe data de 3 decembrie, acesta şi-a sărbătorit ziua de naştere, iar fetele de la SCO i-au pregătit o surpriză şi au venit cu un tort la sala de sport, urându-i şi un sincer şi călduros “la mulţi ani”.

“Fetele m-au surprins din prima clipă prin joc, obţinând rezultate bune cu echipe care fac fotbal de 4 – 5 ani, iar noi am început activitatea în urmă cu trei luni de zile. După părerea mea am făcut o figură frumoasă reuşind egaluri cu echipe precum Baia Mare, Viitorul Cluj sau chiar Fulgerul Dioşod. Cât despre surpriza de care am avut parte, am rămas fără cuvinte. Când o sală întreagă îţi cântă şi urează la mulţi ani este ceva incredibil”, ne-a declarat Puiu Unguraş.

Anamaria Sălăgean, invitată specială

Cupa Hera de la Jibou a avut şi un invitat special, pe Anamaria Sălăgean. Tânăra originară din comuna Gârbou şi-a început cariera fotbalistică tocmai la grupele de copii ale clubului din Jibou de unde a făcut pasul către “U” Olimpia Cluj. Între timp, sălăjeanca a ajuns în lotul echipei mari. A fost prezent la eveniment şi jibouanul Alin Cioban, preşedintele clubului clujean.

“Dorim să transmitem un călduros mulţumesc tuturor echipelor şi antrenorilor care au făcut posibilă această sărbătoare a fotbalului feminin. Fiecare dribling şi gol au contribuit la promovarea acestui sport minunat. Suntem deosebit de recunoscători preşedintelui echipei U Olimpia Cluj, Dl. Alin Ciobanu, o forţă motrice în spatele fotbalului feminin în România. Ca preşedintele Comisiei Centrale de Fotbal Feminin, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal şi delegat UEFA, este un promotor al fotbalului feminin. Eforturile şi succesele dumnealui, inclusiv cele doisprezece titluri de campion şi performanţele din UEFA Women’s Champions League, ne inspiră pe toţi. Suntem deosebit de onoraţi de prezenţa şi sprijinul dânsului la turneul nostru şi pentru tot suportul acordat în promovarea fotbalului feminin şi ne mândrim că Dl. Alin Ciobanu este un jibouan de-al nostru, un adevărat exemplu de dedicaţie şi pasiune în promovarea fotbalului feminin în România. De asemenea, îi suntem profund recunoscători Anamariei Sălăgean, care a început călătoria sa fotbalistică printre noi şi acum străluceşte la U Olimpia Cluj. Prezenţa ei ca invitat speical a adăugat o strălucire deosebită evenimentului nostru. Ea este un exemplu remarcabil pentru toate fetele noastre. Fiecare pas pe teren ne apropie mai mult de visul unul viitor în care fotbalul feminin este sărbătorit la scară largă. Împreună construim acest viitor!”, a fost mesajul clubului SCO Jibou.

Un nou turneu la final de săptămână

La finele săptămânii, SCO Jibou va organiza un nou turneu unde vor fi angrenaţi sute de copii. Invitatul special va fi fostul fotbalist Ionuţ Rada. Competiţia va avea loc în trei săli diferite, este un turneu caritabil şi se va desfăşura la trei categorii de vârstă.

You may also like

Leave a Comment