Responsive Menu
Add more content here...


Cupa Văilor 2020 a fost anulată! Este pentru a doua oară în istorie când se întâmplă asta

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a anunţat că cea mai longevivă competiţie sportivă din judeţ a fost anulată. Ediţia a 52-a a Cupei Văilor trebuia să aibă loc în luna mai, însă din cauza restricţilor impuse în contextul coronavirus, competiţia nu va mai avea loc. Este pentru a doua oară în istorie când se întâmplă asta, după ce nici în anul 1990 nu s-a putut desfăşura


Sportul înseamnă pasiune, sănătate, bucurie, emoţii, trăiri pe care cu greu le poţi exprima în cuvinte.

Unii sunt talentaţi, alţii mai puţin talentaţi, însă un lucru este cert, cu toţii facem sport, fie că batem mingea pe maidan, alergăm în jurul blocului sau ne aflăm la Jocurile Olimpice.

Una peste alta, aceste trăiri cu greu au mai putut fi exprimate în acest an, mai ales la nivelul juvenil. Din cauza pandemiei de coronavirus, competiţiile de juniori au fost trecute pe linie moartă, iar copiii au fost obligaţi să admire sportivi profesionişti de la televizor.

Din păcate, nu a scăpat nici cea mai longevivă competiţie de copii din judeţul Sălaj. Desigur, vorbim despre Cupa Văilor, competiţie care a ajuns la cea de-a 52-a ediţie. Competiţia la care în ultimii ani au participat peste 3.500 de elevi trebuia să se desfăşoare în luna mai, însă a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, în speranţa că ar putea fi organizată în a doua parte a anului.

Însă, cum situaţia epidemiologică din judeţ nu s-a îmbunătăţit, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a luat decizia ca această ediţie să fie anulată, fiind pentru a doua oară în istorie când se întâmplă acest lucru. În anul 1990 s-a mai întâmplat ca această competiţie să nu aibă loc, atunci fiind anul în care România s-a aflat în reorganizare după căderea comunismului.

De altfel, nici alte competiţii la nivel juvenil care ar fi trebuit să fie organizate de DJST Sălaj nu au avut o soartă mai blândă, iar altele se află sub semnul întrebării, precum  Cupa Lyceum la handbal, volei şi baschet, care ar trebui să aibă loc în luna noiembrie.

Astfel, cea mai celebră competiţie pentru elevii din ciclul gimnazial s-a anulat şi cel mai probabil va fi anulată şi cea mai celebră competiţie rezervată elevilor din ciclul liceal.

Din păcate, asta este realitatea tristă din prezent, realitatea în care sportul a trecut în plan  secund şi în care, la acest nivel, nu ne rămâne decât speranţa că va fi mai bine şi copiii vor putea reveni pe terenurile de sport, pentru a se bucura de emoţiile şi trăirile unice pe care ţi le oferă sportul.

“Ediţia a 52-a a Cupei Văilor care trebuia să aibă loc în luna mai, s-a anulat. Se află sub semnul întrebării şi Cupa Lyceum. Având în vedere că în momentul actual, judeţul Sălaj se află în scenariul roşu, este puţin probabil ca până în luna noiembrie, situaţia epidemiologică să fie una mai bună şi să putem organiza a 27-a ediţie a Cupei Lyceum…”.

Adrian Fărcaş – director executiv al DJST Sălaj

You may also like

Leave a Comment