Responsive Menu
Add more content here...


Cum stă după audieri guvernul Orban: 13 aprobați şi 3 miniștri respinşi

by Mihai POP
0 comment 59 views
A+A-
Reset

 


13 miniştrii au primit aviz pozitiv, iar trei au fost respinşi de comisiile de specialitate


Miercuri, 30 octombrie, a avut loc a doua runda de audieri a ministrilor propusi de Ludovic Orban. Comisiile de specialitate din Parlament i-au avizat pozitiv pe: Cătălin Predoiu, propus pentru Ministerul Justiţiei; Lucian Bode propus pentru portofoliul de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor; Bogdan Aurescu propus la Ministerul Afacerilor Externe, ; Virgil Popescu pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri; Monica Anisie propusă pentru a ocupa funcţia de ministru al Educaţiei; Ionuţ Stroe, propus la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Marţi, în prima zi de audieri, comisiile de specialitate i-au avizat pozitiv pe 7 dintre miniştrii propuşi: Victor Sebastian Costache – ministrul Sănătăţii, Marcel Ion Vela – ministrul Afacerilor Interne, Ionel Nicolae Ciucă – ministrul Apărării Naţionale, Nechita-Adrian Oros – ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Costel Alexe – ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Bogdan Gheorghiu – ministrul Culturii şi Ioan Marcel Boloş – ministrul Fondurilor Europene.

Trei parlamentari PNL au primit aviz negativ

Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, Florin Cîţu propus la Finanţe şi Ion Ştefan, propus la ministerul Dezvoltării, sunt cele trei propuneri făcute de premierul desemnat Ludovic Orban care au primit avizul negativ comisiilor de specialitate.

PSD şi Pro România intenționează să ceară PNL să facă alte propuneri de miniștri în locul celor care au fost respinși în comisiile de specialitate.

Ce spun parlamentarii sălăjeni despre votul de luni din Parlament

Votul pentru învestirea Guvernului Ludovic Orban urmează să aibă loc luni, 4 noiembrie, de la ora 14,00, în plenul reunit al Parlamentului.

Deputatul PSD, Iuliu Nosa nu votează guvernul Orban şi crede că după vot cabinetul PNL nu va fi investit

„Decizia luată de Birourile permanente reunite, luni în 4 noiembrie urmează să aibă loc şedinţa de învestire a noului guvern. Eu nu voi vota acest guvern pentru că ceea ce conţine programul propus al PNL-ului nu este un program pentru  România şi pentru români. Ce vor face ceilalţi colegi, mi-e greu să anticipez, dar cred că nu va fi un guvern învestit după şedinţa de luni.” 

deputat PSD, Iuliu Nosa – preşedinte executiv PSD Sălaj.

Liviu Balint, deputatul ProRomânia spune că se duc negocieri cu liberalii, inclusiv în ziua votului de luni, 4 noiembrie

„În momentul de faţă nu sunt foarte hotărât şi nu am o viziune clară în ceea ce va urma pentru ziua de luni (nr. 4 noiembrie). Noi am avut discuţii la nivel de grup, încă se mai poartă negocieri. Până luni mai este timp, o să avem o întâlnire şi luni şi o să vedem cum vor decurge lucrurile dacă vom susţine şi dacă vom asigura prezenţa în sală ca să asigurăm cvorumul necesar pentru şedinţa de luni. Totul depinde de ce se întâmplă în aceste zile”,

deputat Liviu Balint – preşedinte ProRomânia Sălaj. 

Deputatul UDMR, Sereş Deneş votează noul guvern minoritar PNL

„UDMR prin grupurile parlamentare va hotărâ înainte de votul pentru învestirea guvernului modul de a se comporta, dar în principiu având în vedere că am votat în comisiile de specialitate toţi candidaţii de miniştrii, eu presupun că şi votul nostru va fi unul pozitiv pentru guvernul minoritar. Eu personal o să votez guvernul pentru că ţara are nevoie de guvern; şi sigur cea mai rea situaţie este să nu ai guvern. Deci să avem un guvern şi să mergem înainte. Să vedem dacă va fi şi cvorum la şedinţa de luni, dar asta nu depinde de noi.”

deputat Sereş Deneş – preşedinte UDMR Sălaj.

Senatorul sălăjean PMP, Cristian Lungu spune că toţi cei 18 parlamentari PMP vor vota învestirea guvernului Orban

 „PMP va avea prezenţi toţi cei 18 parlamentari, fără nici o absenţă şi toţi vor vota pentru a învesti guvernul, inclusiv eu. Noi am hotărât, am luat o decizie în Colegiul Naţional PMP, duminică 27 octombrie, la Bucureşti. Nu avem suspiciuni că vreun parlamentar PMP va trăda la votul de luni şi asta am confirmat la moţiune, când toţi parlamentarii PMP au fost prezenţi şi au votat căderea guvernului PSD. Votăm învestirea noului guvern pentru că suntem într-o situaţie care trebuie automat rezolvată. Ţara nu mai are guvern în momentul acesta şi nu putem să ne pregătim pentru bugetul pentru anul 2020 pentru că guvernul nu mai are puterile necesare să facă lucrul acesta. PNL dacă şi-a asumat guvernarea e responsabil de miniştrii pe care-i propune şi va deconta la alegerile parlamentare de anul viitor tot ceea ce vor face.”

senator Cristian Lungu – preşedinte PMP Cluj.

 

You may also like

Leave a Comment