Responsive Menu
Add more content here...


Cum reuşeşte primarul comunei Chieşd să schimbe radical imaginea şi utilitatea unui loc dezolant. Creşă şi after-school în locul unei clădiri degradate

Primăria comunei Chieşd a câştigat un proiect de investiţii în valoare de aproape 6 milioane de lei, prin care centrul comunal va beneficia de un complex educaţional de cinci stele cu o creşă cu o capacitate de până la 30 de copii şi un after-school cu o capacitate de până la 60 de copii

by Călin ONICAŞ
0 comment 528 views
A+A-
Reset

Statisticile demografice din ultimii ani arată faptul că Chieşdul este una dintre puţinele comune din Sălaj în care numărul populaţiei se află în creştere! Motiv de satisfacţie, dar şi de responsabilitate pentru administraţia locală.

Chiar dacă are doar trei sate aparţinătoare (Chieşd, Sighetu Silvaniei şi Colonia Sighetu Silvaniei), Chieşdul beneficiează de un sistem educaţional sănătos, cu două şcoli şi două grădiniţe, în care preşcolarii şi elevii se pot bucura de cele mai bune condiţii.

Pentru ca paleta educaţională să fie şi mai largă, autorităţile locale au implementat de câţiva ani un proiect de investiţii ce prevede construirea unei creşe cu program prelungit şi a unui after-school.

Proiectul a fost depus pe Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi a fost unul câştigător, astfel că aproximativ 6 milioane de lei vor ajunge în comuna Chieşd de la Guvernul României prin această investiţie de suflet!

Aşadar, acest complex educaţional a primit finanţare. S-au făcut paşi importanţi, astfel că în perioadă următoare vor începe şi lucrările. Proiectul tehnic a fost adjudecat de către o firmă din Negreşti Oaş. Totodată, a fost semnat contractul de începere al lucrărilor.

Noua investiţie va fi amplasată pe locul în care, în acest moment, se află o adevărată ruină. E vorba despre fostul dispensar medical situat la ieşire din Chieşd spre Corund, care acum câţiva ani a fost cuprins de flăcări, în urma unui incendiu violent.

În acea clădire aflată într-o stare deplorabilă, locuieşte în acest moment o femeie nevoiaşă cu cei doi copii ai săi. Clădirea urmează să fie demolată, dar nu înainte ca Primăria să se ocupe şi de soarta celor trei suflete sărmane.

Aşadar, în locul unei clădiri degradate vom vedem în viitorul nu prea îndepărtat o creşă cu o capacitate de până la 30 de copii, iar deasupra un after-school cu o capacitate de până la 60 de copii. Durata de execuţie este de 12 luni, ceea ce înseamnă că investiţia ar trebui să fie finalizată în cursul anului 2025!

“Nu putem să o dăm afară pe femeie cu copiii ei. Vom găsi soluţii, pentru ca aceştia să beneficieze de un acoperiş deasupra capului”, a precizat primarul Leontin Chiş.

You may also like

Leave a Comment