Responsive Menu
Add more content here...


Cum poate ca să-ți crească păr în palmă dacă nu-ți folosești mâinile în mod corect

,,Cititul în palmă” pentru viitoarea carieră, propunerea surprinzătoare a ISJ Cluj. Ce spun specialiștii? Peste o sută de elevi din Cluj vor fi testați prin scanarea mâinilor pentru identificarea abilităților în ce privește viitoarea carieră. Este vorba despre un proiect al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, privit cu suspiciune de către unii, dar apreciat inclusiv de unii psihologi

by Tiberius NICODA
0 comment 25 views
A+A-
Reset

Motto: ,,Inspirația există dar trebuie să te găsească muncind.” – Pablo Picasso

 

Ne-a parvenit o știre mediatizată în presa de la Cluj și nu numai. Astfel, cităm știrea pe care a postat-o ziarul “Adevărul” în paginile sale.

Ziceam că nimic nu ne mai poate mira și totuși, stai deseori și te crucești asupra a cât de vastă și imensă poate ajunge aria hilarului și cea a cruntului absurd.

La un nivel universitar, a aborda, a accepta și promova orientarea în carieră a tinerilor prin tehnologii modernizate care la bază să aibă cititu-n stele, datul în bobi, cu ghiocul, chiar credem că suntem de râs, de plâns și de minune.

Ce spun psihologii și experții în tehnologie

Pentru că sistemul MindMi este folosit la evaluări, „Adevărul” a discutat cu mai mulți psihologi pentru a desluși în ce măsură poate fi util.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj, psihologul Daniel David, a răspuns întrebării formulate de „Adevărul”.

„Eu cred în acele metodologii care sunt testate științific și acreditate profesional de către Colegiul Psihologilor din România. Așa că, dacă nu sunt atestate internațional sau pe plan național, nu cred și nu le recomand nimănui. În acest caz, nu știu dacă e vorba de o metodologie atestată în România sau în străinătate”, a spus rectorul clujean.

Adrian Opre, decan al Facultății de Psihologie din cadrul UBB, a explicat pentru „Adevărul” că, cel puțin deocamdată, MindMi nu a fost acreditat în România și subliniază că, oricum, Inspectoratul se va baza pe metodologia consacrată și deja acreditată, iar noul sistem va fi folosit doar complementar. În plus, Opre crede că MindMi poate fi de folos în condițiile în care tinerii sunt atrași și acceptă mai ușor să fie consiliați psihologic atunci când li se prezintă aparate noi”.

Când o pretinsă ,,evoluție” duce spre involuție, clar că ideea duce ca și tractorul scăpat pe arătură și carul de la Caracal răsturnat.

Credem, că mai benefic ar fi să ne învățăm și să ne obișnuim tânăra generație, urmașii noștri, să pună mâna să muncească așa cum se pricep mai bine și locul de muncă să și-l caute după priceperi și aptitudini, înclinații spre domenii de profesie și nu stând cu ochii beliți aiurea după astrograme, horoscopuri, la ghicitori în palmă sau în stele.

Să ne învățăm urmașii să pună mâna să muncească, nu să-i scoatem direct din băncile de școală și să – i obișnuim băgați direct în ajutoare sociale și șomaj.

Pentru că dacă îi lăsăm aiurea, cu povești și basme, ei-tinerii care sunt viitorul economiei țării și pe care ne bazăm că ne vor plăti pensiile, nouă celor de astăzi, în lipsa unei predictibilitate de sustenabilitate a pieții muncii, ne vom lua la un moment de mână și-om merge la păscut în turmă.

 

Sursa foto: Facebook

You may also like

Leave a Comment