Responsive Menu
Add more content here...


Cum îți protejezi mașina de caniculă. Sfaturi utile pentru șoferi

Specialiștii au oferit o serie de sfaturi pentru șoferi pentru a își proteja mașina de caniculă. În marile orașe sunt mult mai puține locuri de parcare decât sunt mașini și foarte puține sunt la umbră. Este indicat ca șoferii să își parcheze mașina cât mai departe de soare

by Mihai POP
0 comment 587 views
A+A-
Reset

Experții în auto au spus cum protejezi mașina de soarele canicular. Vara, când este foarte cald, temperatura din habitaclu poate depăși 60 de grade Celsius, astfel că poate provoca stricăciuni mari autoturismului. Așa vei minimiza toate daunele.

Cum să îți protejezi mașina de caniculă

O folie fumurie (dacă mașina nu vine, din fabrică, cu geamuri tratate astfel) sau niște simple parasolare pot ajuta să protejeze interiorul. Ele trebuie puse nu doar la lunetă și parbriz, dar și pe geamurile laterale.

Mare atenție la bordul mașinii! Într-o zi obișnuită de vară, în care temperatura la soare poate sări lejer de 35-40 de grade Celsius, bordul unei mașini lăsate departe de un con de umbră poate să depășească 80 de grade Celsius. În condițiile unor temperaturi atât de ridicate, bordul se poate crăpa și se poate distruge aerul condiționat.

Mare atenție la bord

Există și soluții protectoare pentru bord, dar și pentru tapițeria din habitaclu. Acestea ar trebui aplicate peste suprafețele care sunt cel mai adesea luminate de soare. Tapițeria de piele trebuie tratată cu soluții speciale pentru piele, dar ajută și laptele demachiant.

Înaintea sezonului cald este recomandată verificarea sistemului de aer condiționat. La fel ca în cazul aerelor condiționate din locuințe sau de la birou, este bine să te asiguri că sistemul are freon și că filtrele sunt curățate cum trebuie. Există și un truc pentru a scoate mai repede aerul cald din mașină. Cum acesta este mai ușor decât cel rece, îl vei scoate mai repede din mașină dacă pornești ventilația pe rece la nivelul picioarelor. Lasă geamurile crăpate câteva minute și gata, potrivit evz.

Căldura poate deteriora vopseaua mașinii

Specialiștii le mai recomandă șoferilor să nu lase spray-uri sau alte obiecte care pot exploda în mașină. Mare atenție și la vopseaua mașinii. Aceasta își poate pierde din nuanță când este cald afară. Îți poți proteja vopseaua – care oricum este mai fragilă de când se folosesc vopselurile pe bază de apă – cu niște ceară specială. Aceasta ar trebui aplicată lunar. Poți merge și la un service auto pentru asta.

You may also like

Leave a Comment