Responsive Menu
Add more content here...


Cum a pierdut Comuna Gârbou o finanţare de 7.5 milioane de euro din cauza Guvernului Orban

Cu eforturile făcute de administraţia locală, acele lucrări le regăsim acum în alte proiecte importante pentru comunitate, majoritatea dintre ele având deja finanţare

by Mircea ARDELEAN
0 comment 181 views
A+A-
Reset

Unul dintre cele mai mari proiecte de investiţii din comuna Gârbou a fost proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere în întreaga comună prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI), din anul 2020.

Investiţia în valoare de peste 37 de milioane de lei (aproximativ 7.5 milioane de euro!?!) prevedea modernizarea tuturor străzilor şi uliţelor din toate satele aparţinătoare, construirea unui pod mare peste valea din localitatea Solomon, construirea a nu mai puţin de 12 podeţe pe cursul a două văi în satele Călacea şi Popteleac, dar şi drumul spre Mânăstirea Strâmba.

Proiectul a fost eligibil, astfel că în comună urmau să ajungă 37 de milioane de lei! Avusese loc licitaţia şi s-a stabilit firma câştigătoare.

În timp ce constructorul era pregătit pentru a demara lucrările, Guvernul condus de Ludovic Orban, care tocmai preluase frâiele, a retras finanţarea!

Între timp, autorităţile locale de la Gârbou au depus alte proiecte de investiţii, cu finanţare de la Guvernul României sau de la Uniunea Europeană, astfel încât comuna a atras sume importante de bani, prin care procesul de dezvoltare să continue.

„Şi acum îmi aduc aminte. Undeva la începutul acelei săptămâni, am semnat contractul de executaţie şi, în câteva zile, urma să emitem ordinul de începere a lucrărilor. Seara, am văzut la TV o declaraţie a premierului Orban, care spunea că a fost retrasă finanţarea pentru 33 de proiecte pe plan naţional, Gârboul fiind singura comună din Sălaj care avea proiect aprobat şi finanţat pe această sursă. Vreau să spun că, peste 80% dintre primarii acestori UAT-uri erau de la PSD. Pentru asta, am mers mai departe, iar acele lucrări le-am implementat în alte proiecte  şi alte surse de finanţare”, spune Alexandru Spătar – primarul comunei Gârbou pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

You may also like

Leave a Comment