Responsive Menu
Add more content here...


Cu un lot remaniat, SCM Zalău sună adunarea

După o pauză de mai bine de o lună şi jumătate, gruparea sălăjeană se reuneşte pentru un nou sezon în care obiectivele îndrăzneţe rămân. Pentru aceasta, conducerea speră să facă acele corecţii – dispar din lot o serie de jucători, iar în locul acestora se doreşte aducerea altor fotbalişti, cu care să se joace cartea câştigătoare

by Călin ONICAŞ
0 comment 2,1K views
A+A-
Reset

Cu toţii aşteptăm ca echipa de fotbal a Zalăului să se revanşeze pentru sezonul trecut. Un sezon în care SCM Zalău „s-a înecat ca ţiganul la mal”, cu victorii peste victorii în campionat şi în play-off, pentru ca în partidele de baraj să dezamăgească crunt.

Durerea a fost mare, astfel că mai bine de o lună de zile liniştea s-a aşternut asupra clubului. Viaţa trebuie să meargă mai departe, iar sălăjenii nu au decât să o ia de la zero şi să reuşească într-un final îndeplinirea visului: promovarea!

Condiţii pentru performanţă există, susţinere de la Primărie există, trebuie doar ca actorii implicaţi – conducere, antrenori şi jucători – să îşi joace rolul, cel pentru care sunt plătiţi.

Chiar dacă mulţi ar fi dorit schimbări importante în cadrul clubului, până la urmă s-a „lucrat” doar la lot. Astfel, Zalăul s-a despărţit de mai mulţi jucători, iar pe această listă a plecărilor se află portarul Bogdan Miron, muntenegreanul Predrag Kašćelan, Sergiu Pop, Sebastian Culda sau Raoul Cristea. Până la urmă, Cristea este singurul fotbalist de care sălăjenii nu ar fi dorit să se despartă, dar talentatul atacant se afla la final de contract şi oferta de la UTA Arad nu poate fi refuzată.

În locul acestora, conducerea vrea să transfere trei-patru jucători buni, care să poată acoperi golurile lăsate. „Discutăm cu mai mulţi jucători importanţi şi vom transfera câţiva jucători buni, care să se poată ajuta meci de meci”, spune Ioan Gurzău – managerul secţiei de fotbal.

Prima venire în club era anunţată de câteva luni: Gabriel Vaşvari. Surprinzător, însă, fotbalistul cu aproape 300 de meciuri în Liga I a venit ca şi director sportiv, nu ca jucător, aşa cum îl aşteptam cu toţii. Experienţa sa putea ajuta mult mai mult, în acest moment, din iarbă decât din afara terenului cu o anumită funcţie, oricare ar fi aceasta.

Cam aşa va începe SCM Zalău noul sezon. Reunirea lotului va avea loc luni, 15 iulie, când vom ştii şi mai multe. Elevii lui Cristian Lupuţ se vor pregăti pe plan local în primele două săptămâni. Şi cantonamentul se doreşte a fi programat tot la poalele Meseşului, dar pentru aceasta trebuie că firma ce efectuează acum lucrări de modernizare la suprafaţa de joc de pe Stadion să îşi finalizeze lucrările. Zălăuanii vor avea şi o serie de amicale, iar pe lista adversarilor se află CSM Sighetu Marmaţiei, FC Bihor, Universitar Alba Iulia sau Crişul Sântandrei.

Primul meci oficial ar fi doar cel din faza a II-a a Cupei României, programat pe data de 7 august, deoarece Stefan Nikolic şi compania nu vor intra în competiţie în turul I datorită clasării bune din sezonul trecut. Noul cmpionat va debuta pe data de 30 august.

You may also like

Leave a Comment