Cu Monica Puşcaş – doctor la secţia Boli Infecţioase, despre problemele provocate de coronavirus

by Mihai POP
0 comment 51 views
A+A-
Reset
Creare site web TANWEB

Mulți pacienți nu dau importanță, inițial, simptomelor și unii dintre ei vin pe picioarele lor, deoarece virusul afectează inițial zonele pulmonare periferice, au doar o oboseală. Ulterior însă se produce afectarea pulmonară extinsă. Nu există tratament eficient și nu putem prevedea ce se întâmplă în perioada critică, iar pacienții au nevoie de oxigen suplimentar”, spune reputatul medic


Din păcate, zile la rând, judeţul Sălaj s-a clasat pe un nedorit loc 1 la nivel naţional în ceea ce priveşte rata de infectare cu coroanvirus la mia de locuitori.

În prezent, cu strădania medicilor şi a cetăţenilor responsabili, situaţia s-a mai îmbunătăţit, iar Sălajul se află pe locul 4.

Despre infecţia cu virusul Sars-Cov2 şi despre cum se manifestă, precum şi despre perioada de refacere, mediul Monica Puşcaş de la secţia Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj vine cu unele precizări importante.

„Doresc să vă aduc la cunoștință câteva aspecte legate de infecția cu virusul Sars-Cov2. În cursul lunii octombrie, pe Secția Boli Infecțioase au fost externați un număr de 192 de pacienți, din care 9 copii.

Din păcate, 11 persoane au decedat, virusul provocându-le insuficiență respiratorie acută. După cum puteți vedea și în informările oficiale, numărul cazurilor pozitive a crescut alarmant în ultima perioadă, ceea ce a determinat autoritățile să ia decizia de a spitaliza doar pacienții care prezintă insuficiență respiratorie acută, din cauza paturilor de spital limitate!

Mulți pacienți nu dau importanță, inițial, simptomelor și unii dintre ei vin pe picioarele lor, deoarece virusul afectează inițial zonele pulmonare periferice, au doar o oboseală.

Ulterior însă se produce afectarea pulmonară extinsă. Nu există tratament eficient și nu putem prevedea ce se întâmplă în perioada critică, iar pacienții au nevoie de oxigen suplimentar. Spitalizarea durează mult, 10-14 zile, vindecarea se face de cele mai multe ori cu sechele, unii pacienți având nevoie de oxigen și la domiciliu.

Aceștia obosesc la cel mai mic efort, iar recuperarea funcției pulmonare în totalitate este de lungă durată. Sunt doar câteva aspecte pe care am vrut să vi le aduc la cunoștință, fiecare pacient trecând în mod unic prin această boală! Este mult mai sigur pentru noi să prevenim această boală decât să trecem prin ea! Fiți responsabili, respectați măsurile igienico-sanitare și ascultați sfaturile specialiștilor! Multă sănătate tuturor!”, a spus doctor Monica Pușcaș.

You may also like

Leave a Comment