Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Şase medalii pentru pugilistele de la CSM Zalău la Cupa României

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 28 views
A+A-
Reset

Sportivele pregătite de Adrian Popuţea şi Ioan Dragoş au avut o prestaţie reuşită la competiţia organizată în Bucureşti, de unde s-au întors cu nu mai puţin de şase medalii. Cea mai strălucitoare medalie a obţinut-o şimleuanca Margareta Hidigan la categoria 50 de kilograme


Secţia de box de la CSM Zalău nu a avut prea mult noroc la Campionatul Naţional U 22 de la Brezoi, iar cei doi sportivi care au reprezentat clubul s-au întors fără medalii.

Astfel, speranţa antrenorilor secţiei de box se legau de lotul feminin care a făcut deplasarea săptămâna trecută tocmai în capitala ţării, pentru Cupa României. Pentru prestigioasa competiţiei, CSM Zalău a deplasat un lot format din opt sportive, însoţite la competiţie de antrenorul Adrian Popuţea.

Obiectivul clubului pentru această ediţie a Cupei României a fost cucerirea a cel puţin cinci medalii. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 26 februarie – 3 martie şi au fost zile pline de box, în care toată lumea avea un singur scop, să ajungă la câştigarea unei medalii.

Din lotul deplasat de CSM Zalău la competiţia din capitală, Margareta Hidigan a obţinut cel mai bun rezultat, reuşind să cucerească medalia de aur la categoria 50 de kilograme.

De altfel, şimleuanca confirmă potenţialul uriaş de care dispune şi iată că după ce la finalul lunii august 2018 a devenit campioană naţională, vine acest triumf la Cupa României.

O prestaţie foarte bună a avut şi Diana Tănăsescu. Şimleuanca a ajuns până în finala categoriei 62 de kilograme, acolo unde a făcut un meci mare. Însă, în ciuda unui meci foarte echilibrat, arbitri i-au dat câştig de cauză adversarei.

Prin urmare, Tănăsescu a fost nevoită să se mulţumească doar cu medalia de argint.  Ghinionista competiţiei a fost Lucza Renata (56 kg). Deşi era favorită la medalia de aur, iar Adrian Popuţea avea mari speranţe în şansa de reuşită a elevei sale, şimleuanca s-a accidentat în meciul din semifinale şi astfel a ratat şansa de a obţine aurul la Cupa României şi s-a întors acasă doar cu medalia de bronz.

Tot medalie de bronz au obţinut şi cadeta Roxana Lingurar (52 kg), precum şi junioara Rafaela Dovlete (60 kg) şi Elida Oşan (69 kg) la tineret. Maria Teglaş (46 kg) a obţinut doar un loc 5.

“Din cele opt fete pe care le-am deplasat la această competiţie am reuşit să obţinem şase medalii, dintre care doar una de aur. Personal, îmi doream trei medalii de aur. Însă, Lucza Renata s-a accidentat în semifinale, iar Diana Tănăsescu a pierdut finala după un meci foarte echilibrat”, ne-a declarat Adrian Popuţea.

Să spunem că următoarea competiţie la care vor participa pugiliştii de la CSM Zalău va fi vineri, Cupa 8 Martie de la Cluj-Napoca. La competiţia din judeţul vecin, secţia de box deplasează cadeţi şi juniori, pe care îi va însoţi antrenorul Adrian Popuţea.

După această competiţie, la data de 12 martie, maestrul Ioan Dragoş va face deplasarea cu 3 juniori la Cupa României, obiectivul fiind cucerirea unei medalii. În zilele următoare se va stabili şi lotul care va face deplasare.

You may also like

Leave a Comment