Responsive Menu
Add more content here...


CS Barcău Nuşfalău pune accentul şi pe fotbalul feminin!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 173 views
A+A-
Reset

La iniţiativa lui Tonko Robert, la Nuşfalău s-a format o grupă de fete, care pe viitor doreşte să se înscrie într-un campionat de junioare organizat de FRF. În momentul de faţă, la CS Barcău practică fotbalul aproximativ 13 fete, însă înscrierile continuă. Până în prezent, Ladies CS Barcău Nuşfalău a susţinut mai multe jocuri amicale şi şi-a măsurat forţele chiar şi cu United Bihor, o echipă ce activează în liga secundă

Fotbalul feminin este într-o continuă dezvoltare în România. Sub administraţia Răzvan Burleanu acest sport a ajuns să numere trei ligi, dar şi competiţiie pentru junioare U17, U15, U13 chiar şi U11!

Şi în Sălaj, o echipă vrea să pună un mare accent pe fotbalul feminin. Este vorba de CS Barcău Nuşfalău, unde începând din acest an s-a format şi o grupă de fete. Iniţiativa i-a aparţinut lui Tonko Robert, fotbalistul care a jucat şi în Liga a III-a la FC Zalău şi Unirea Jucu, dar şi la mai multe formaţii din ligile inferioare din Ungaria. La început a pornit doar cu câteva fete, iar acum Tonko Robert are la antrenamente în jur de 13 reprezentate ale sexului frumos.

Antrenamentele au loc la Nuşfalău, de două ori pe săptămână. Între timp au avut loc şi câteva jocuri amicale, atât cu echipe de băieţi, dar şi cu echipe de fete.Ultimul amical a fost cu United Bihor, o grupare care activează în Liga a II-a.

Planurile la Nuşfalău sunt îndrăzneţe, astfel că  pe viitor se are în vedere înscriea echipei de fete într-un campionat de junioare organizat de FRF. “Am jucat cu o echipă de fete din Zalău, dar şi cu United Bihor, o echipă cu jucătoare foarte bune. Noi suntem la început şi ne trebuie timp până ne vom forma un lot. Dacă vom reuşi să avem 16 – 17 jucătoare, să găsim şi alţi sponsori, atunci ne-am putea înscrie în campionatul U17 sau U15. Personal îmi doresc să facem şi o colaborare cu United Bihor”, spune Tonko Robert.

La Nuşfalău vin fete atât din comună, cât şi din localităţile învecinate, precum Crasna, Ip, Cosniciu chiar şi din Boghiş. Înscrieri se pot face în orice moment şi cine vrea să practice acest sport este aşteptat la Nuşfalău, mai ales că nu se percepe nicio taxă. Alături de acest proiect este Primăria Nuşfalău, dar şi Euro Glia.

“Sper să facem ceva frumos nu doar pentru Nuşfalău, ci şi pentru Sălaj. Pentru iniţiativa noastră am primit felicitări şi de la Olimpia Cluj.Pe viitor ar fi frumos ca în Sălaj să fie şi mai multe echipe”, ne-a declarat antrenorul de la Nuşfalău.

În paralele cu meseria de antrenor la fete, Tonko Robert este şi jucător la echipa de seniori, ce activează în Liga a IV-a.

“Fotbalul la fete este total diferit faţă de fotbalul la băieţi. Trebuie să ai mai multă răbdare cu fetele şi să ai grijă cum vorbeşti. Sunt 3 – 4 fete care au potenţial şi pot ajunge la un nivel ridicat. Am încredere în toate”, spune antrenorul.

Înscrieri şi mai multe informaţii: Tonko Robert – 0747.707.619

“Mi-am dorit să formăm o grupă de fete la Nuşfalău. Când jucam în Ungaria, fiecare echipă avea  cel puţin o grupă de fete.  La început nu a existat un aşa mare interes, dar acum avem 13 fete. Cea mai mică are 11 ani, iar cea mai mare are 15 ani”, ne-a declart Tonko Robert.

You may also like

Leave a Comment