Responsive Menu
Add more content here...


Cristian Terheş: “Vaccinurile anti-COVID la care se lucrează folosesc o tehnologie care încă nu a fost aprobată pentru oameni”

by Mihai POP
0 comment 15 views
A+A-
Reset

Sălăjeanul, care este membru în Parlamentul European de pe listele PNŢCD pune punctul pe i în ce priveşte vaccinarea populaţiei şi susţine că vaccinurile anti-COVID la care se lucrează în prezent folosesc o tehnologie cu totul nouă, care încă nu a fost aprobată pentru oameni

Într-o postare pe pagina sa de facebook, europarlamentarul Cristian Terheş susţine că vaccinurile anti-COVID la care se lucrează în prezent folosesc o tehnologie nouă, care nu a fost încă aprobată pentru oameni.Sălăjeanul precizează că înainte de a se vorbi despre o vaccinare în masă este important ca oamenilor să li se spună toate detaliile despre acest vaccin.

“Ştiaţi că tehnologia folosită în fabricarea vaccinurilor anti-Covid nu a mai fost folosită pe oameni?

Cand se vorbeşte despre vaccinul anti-Covid, la care lucreaza mai multe firme, se vorbeşte ca şi cum ar fi la fel ca orice alt vaccin, care în istorie a salvat milioane de vieţi, şi trebuie să fii bătut în cap să nu fii de acord cu aşa ceva ori să negi evidenţa demonstrată istoric şi practic.

Adevarul este, însa, ca aceste vaccinuri anti-Covid la care se lucreaza în prezent folosesc o tehnologie cu totul nouă, tehnologie care înca nu a fost aprobată pentru oameni.

Vaccinurile tradiţionale, acelea care iau peste 10 ani să fie dezvoltate, testate şi aprobate pe oameni, conţin viruşi morţi sau slăbiţi, care odată introduşi în organism genereaza anticorpi şi aşa persoana dezvoltă imunitate faţa de acel virus.

O parte din actualele vaccinuri anti-Covid la care se lucreaza, însa, folosesc tehnologia mRNA (messanger RNA), prin care se introduce un cod ADN a virusului în organism (de aceea vaccinurile se păstreaza la temperaturi foarte mici), iar pe baza lui organismul genereaza anticorpi. Detalii despre noua tehnologie mRNA găsiţi pe net.

Chestiunea însa e ca acest gen de vaccin pana în luna noiembrie 2020 nu a mai fost testat pe oameni şi NICIODATA nu a fost aprobat sa fie folosit pe oameni. Până în prezent vaccinul mRNA a fost doar o chestiune teoretică, niciodata testat pe oameni şi verificat în timp că nu ar avea efecte secundare.

“no mRNA vaccine or drug has ever won approval”, arată un articol de specialitate publicat pe 10 noiembrie 2020. https://www.statnews.com/…/the-story-of-mrna-how-a…/

După ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a semnat un contract cu firma Pfizer Inc. pentru un vaccin anti-Covid ce foloseste tehnologia mRNA, Jerusalem Post notează că “acestea vor fi primele vaccinuri mRNA aduse pe piață pentru pacienții umani”.https://www.jpost.com/…/could-an-mrna-vaccine-be…

Organizatia Mondială a Sănătăţii a creat recent o nouă clasa de vaccinuri mRNA, tocmai pentru ca tehnologia e cu totul nouă.

OMS recunoaşte faptul că tehnologia este nouă şi revolutionara, însă “multe aspecte ale raspunsului imunitar generat de vaccinul ADN nu sunt înţelese” (Many aspects of the immune response generated by DNA vaccines are not understood).https://www.who.int/…/standards…/vaccines-quality/dna

După cum vedeţi, tehnologia este nouă, promite multe dar nu a mai fost testată în masă pe oameni, de aceea lumea îşi pune întrebări şi chestionează.

Într-o societate democratica, care respectă drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanelor, înainte de a vorbi despre vaccinari în masă ori cu forţa e important să li se spuna oamenilor toate detaliile despre aceste vaccinuri, pentru că aceştia să aleaga în cunoştinţă de cauză.

Ce am mai scris despre acest subiect: https://www.facebook.com/CristianVTerhes/posts/715175155773874

https://www.facebook.com/CristianVTerhes/posts/716358598988863

https://www.facebook.com/CristianVTerhes/posts/716521662305890

https://www.facebook.com/CristianVTerhes/posts/716686542289402

Cristian Terheş – europarlamentar PNŢCD

You may also like

Leave a Comment