Responsive Menu
Add more content here...


Cristian Bolduţ a devenit, la Tokyo, maestru în karate kyokushin

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 335 views
A+A-
Reset

Multiplul campion mondial, european şi naţional a promovat examenul pentru 5 Dan, maximul în acest sport. Acesta a susţinut examenul chiar în Japonia, acolo unde a participat şi la Campionatul Mondial


Cristian Bolduţ nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este multiplu campion mondial, european şi naţional în karate kyokushin. A reprezentat cu cinste Zalăul, judeţul Sălaj şi România la competiţiile la care a participat şi prestaţiile sale de-a lungul anilor l-au făcut unul dintre cei mai valoroşi karateka din ţară.  La finele săptămânii trecute, la Tokyo, Bolduţ tocmai a devenit maestru în karate kyokushin. Zălăuanul a susţinut un examen pentru 5 Dan, pe care l-a promovat cu brio şi a primit titlul de Shihan (maestru).

“Am promovat examenul, Slavă Domnului. Una dintre traducerile acestui termen, Shihan, este maestru, dar am vrut să ştiu ce înţeleg japonezii când folosesc acest termen, mi s-a spus că îl folosesc pentru cineva care este demn de a fi urmat sau de a fi imitat. Dacă maestru e mult prea mult pentru mine, nicidecum nu sunt şi nu mă percep astfel, mi-ar plăcea, în schimb, să pot fi un Shihan care să fie model pentru elevii lui, cam asta trebuie să fie un Shihan”, spune Cristian Bolduţ.

Zălăuanul a fost prezent zilele trecute şi la Campionatul Mondial, acolo unde a rămas cu un gust amar.

“Tokyo 2023, gust dulce-amărui… Am încheiat Campionatul Mondial pe locul 5. Am concurat într-o formă foarte bună, poate cea mai bună din ultimii ani, am simţit că trebuia să fiu mai sus, poate altă dată… sau poate nu, Domnul ştie. Sunt mândru de rezultat, regret că n-a fost o medalie”, a menţionat Bolduţ.

You may also like

Leave a Comment