Responsive Menu
Add more content here...


Crina Pintea s-a transferat la câştigătoarea Ligii Campionilor!

by Călin ONICAŞ
0 comment 101 views
A+A-
Reset

Devenită una dintre cele mai bune jucătoare ale Naţionalei, fosta handbalistă a Zalăului a reuşit transferul vieţii, valorosul pivot semnând în această iarnă un contract cu Győri Audi ETO KC- câştigătoarea Ligii Campionilor – şi va debuta în jocurile din cupele europene tocmai în faţa campioanei României, CSM Bucureşti


Când avea 16 ani, Crina Pintea era o fată de la ţară, dintr-un sătuc din judeţul Bacău, pentru care cel mai important lucru era munca fizică şi munca la câmp, pentru a-şi ajuta familia nevoiaşă.

A fost remarcată  însă de Gheorghe Tadici, cel care a crezut în ea şi care în anul 2010 a transferat-o la HC Zalău.

O adevărată forţă a naturii, moldoveanca de 20 de ani avea multe carenţe pe semicerc, dar dorinţa de afirmare a fost mare, astfel că în scurt timp ea a devenit unul dintre pilonii importanţi ai formaţiei de la poalele Meseşului.

Devenită o handbalistă de valoare, Pintea a început să se gândească la o etapă superioară în cariera ei.

După cinci ani frumoşi la Zalău, a venit momentul despărţirii şi pivotul s-a transferat la Thüringer HC.

După doi ani la campioana Germaniei, handbalista a ajuns în Franţa, la Issy Paris Hand.

Prestaţiile sale în Hexagon au fost din cele mai bune, în timp ce la Naţională şi-a pus amprenta la rezultatele „tricolorelor” din  ultima perioadă.

Şi la turneul final al Campionatului European din Franţa, jucătoarea de 28 de ani a fost una dintre cele mai bune componente ale României.

Asaltată de mai multe formaţii de top, precum CSM Bucureşti şi Győri Audi ETO KC, Pintea nu a mai putut fi ţinută în lotul echipei din capitala Franţei.

Astfel, pivotul Naţionale nu a putut refuza oferta de la câştigătoarea Ligii Campionilor, cea care a plătit clubului din Paris o taxă de transfer de 50.000 de euro, pentru ca românca să poată îmbrăca tricoul celor de la Gyor încă din luna ianuarie 2019!

În aceste condiţii, Pintea va debuta în jocurile din Liga Campionilor tocmai în faţa campioanei României, într-o partidă programată pe data de 26 ianuarie!

„Sincer, nu aş fi vrut să fac lucrul ăsta acum, însă…După cum aţi auzit, voi juca pentru Gyor! M-am obişnuit să-mi fie greu, pentru mine greu e ceva simplu. Aşa a fost mereu, nu pică nimic din cer pentru mine. Va fi greu şi de data asta, voi munci să-mi câştig locul acolo. Va fi greu să joc contra CSM-ului, clar, dar, cum am mai spus, când ai o şansă ca asta, nu ai cum să o ratezi. Joc contra Bucureştiului, nu va fi uşor, dar îmi voi face treaba”, a declarat Crina Pintea.

Până atunci, însă, handbalista se mobilizează pentru meciul din finala mică a Europeanului, cel de duminică în faţa Olandei, care ar putea aduce României o medalie de bronz.

You may also like

Leave a Comment