Responsive Menu
Add more content here...


“Creierul” de la fileu rămâne la SCM Zalău. Cristian Bartha: “Vreau ca Zalăul să redevină o echipă de temut!”

La aproape 39 de ani, fostul internaţional a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Zalăului într-un sezon în care sălăjenii s-au calificat în cupele europene. Dorit în continuare la poalele Meseşului, experimentatul coordonator şi-a prelungit înţelegerea cu SCM Zalău pentru încă două sezoane şi - cel mai probabil - Cristian Bartha îşi va încheia cariera de sportiv în tricoul grupării sălăjene

by Călin ONICAŞ
0 comment 414 views
A+A-
Reset

Cristian Bartha (n. 29 noiembrie 1985) a evoluat la Zalău în două perioadă diferite. Fie că a fost vorba de CS Volei Municipal Zalău sau SCM Zalău, internaţionalul român şi-a făcut datoria pe deplin. Şi în ultima stagiune, experimentatul voleibalist a fost unul dintre cei mai buni jucători din lot. Cu el la fileu, SCM Zalău a ocupat un surprinzător loc 5, calificându-se în cupele europene.

Chiar dacă a ajuns la vârsta de aproape 39 de ani, seriozitatea l-a ajutat să joace ca în tinereţe. Ca urmare, conducerea a ţinut să îi prelungească înţelegerea, deoarece contractul cu Zalăul expira în această vară. Clubul a fost extrem de mulţumit de prestaţiile experimentatul coordonator.

De cealaltă parte, voleibalistul s-a simţit foarte bine la Zalău, unde a fost mult apreciat de fani, colegi şi conducere.

Ca urmare, cele două părţi nu au avut prea multe de negociat în momentul în care contractul de joc a lui Bartha a expirat. Voleibalistul a semnat o nouă înţelegere, valabilă pentru o perioadă de încă două sezoane.

“Cristian Bartha este un jucător, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Mă bucur că a ales să continuăm împreună pentru încă două sezoane. Prezenţa lui în echipă ne oferă echilibru, siguranţă şi experienţă. Totodată, el este un real sprijin pentru jucătorii mai tineri”, spune managerul Adrian Feher.

Cel mai probabil, Cristian Bartha îşi va încheia cariera de sportiv la poalele Meseşului. Cine ştie, poate că “creierul” de la fileu ar putea rămâne şi mai apoi în cadrul clubului, pentru o funcţie tehnică sau administrativă.

Până atunci, însă, jucătorul vrea să ajute echipa de la fileu, dar şi tinerii din lot, care pot acumula experienţă alături de “veteranul” Zalăului.

Cristian Bartha – palmares impresionant

Să mai spunem că, într-o carieră strălucitoare, Cristian Bartha a evoluat ani buni în Franţa, la formaţiile Martigues Volley-Ball, Toulon Provence Racing Volley, Chaumont Volley-Ball 52, AS Cannes şi Nice Volley-Ball. Tot în străinătate, el a mai jucat în Belgia pentru Axis Shanks Guibertin, în Iran pentru Azad University Tehran şi în Israel pentru echipa Maccabi Hod Hasharon.

În ţară, voleibalistul a îmbrăcat tricoul celor mai puternice formaţii  – Steaua Bucureşti, Arcada Galaţi, SCM Craiova, Tricolorul LMV Ploiesti, CS Volei Municipal Zalău, Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti şi – în fine –  SCM Zalău.

Şi palmaresul este unul impresionant, cu zeci de trofee, titluri de campion national, câştigător al Cupei şi al Supercupei, dar şi două medalii de argint cu Naţionala României în European Silver League, în anii 2019 şi 2022.

“Sunt foarte fericit că îmi prelungesc contractul cu SCM Zalău. Am găsit aici niște oameni buni, de cuvânt și știutori de volei. Anul în curs am venit ca și o surpriză, mă bucur că am reușit o clasare/calificare pentru cupele europene. La un moment dat, eram excluși din play-off, pentru ca la final să terminăm pe locul 5.

Le mulțumesc mult domnilor Bujor, Feher şi Terheş pentru încrederea pe care mi-o dau în continuare. Condiţiile pe care le găsești la Zalău sunt foarte bune pentru a reuşi şi a face performanță. Vreau ca Zalăul să redevină o echipă de temut în următorul campionat și nu numai. În același timp, sper ca suporterii să vină la sală ca şi anul trecut şi să le oferim spectacolul pe care îl merită. Ne vedem la sală din august!!! Hai SCM Zalău!!”, este declaraţia plină de sentiment şi optimism a lui Cristian Bartha oferită iubitorilor voleiului din Sălaj prin intermediul Ziarului Sportul Sălăjean.

 

 

 

 

You may also like

Leave a Comment