Craiova şi Zalău au jucat din nou cinci seturi. SCM obţine un punct în Bănie

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 542 views
A+A-
Reset

SCM Zalău a obţinut un punct la Dinamo şi o victorie de trei puncte cu CSM Constanţa în acest an. Băieţii lui Rainer Vassiljev aveau un moral bun înaintea jocului din această rundă cu SCMU Craiova. Chiar dacă era o partidă dificilă, zălăuanii au arătat o formă bună în acest început de an şi au fost foarte aproape să obţină o victorie şi în Bănie. N-a fost să fie, iar în cele din urmă, oltenii s-au impus în “prelungirile” decisivului.

La fel ca în tur, la Zalău, meciul s-a disputat în cinci seturi. Sub Meseş a câştigat SCM, iar de data această s-a impus SCMU Craiova.

Primul set a fost destul de echilibrat, iar cele două au alternat la conducere. Totuşi, cel mai mare avantaj l-a avut Zalăul când a condus cu 19 – 16, dar SCMU avea să egaleze la 21 şi chiar să preia conducerea, 23 – 22 şi 24 – 23. Însă, setul avea să revină Zalăului care a reuşit trei puncte consecutive, două atacuri ale lui Pinto Cardoso şi un blocaj câştigat al coordonatorului Taboada.

SCM Zalău a început foarte bine şi al doilea set când a condus cu 4 – 0, dar ulterior oltenii au revenit şi au preluat conducerea, distanţându-se chiar la trei puncte, scor 13 – 10. Băieţii lui Rainer Vassiljev nu au mai recuperat, iar în cele din urmă, gazdele au egalat situaţia la seturi.

Setul al treilea a fost controlat în totalitate de SCMU Craiova, oltenii căutând să închidă meciul în următorul set.

Însă, zălăuanii nu au mers la Craiova să facă act ce prezenţă şi îşi doreau să obţină cel puţin un punct, astfel că în setul patru, SCM a fost mai mereu în avantaj, având trei patru puncte peste olteni în mod constant, iar băieţii lui Rainer Vassiljev aveau să se impună şi să împingă meciul în decisiv, aşa cum se întâmpla şi în meciul tur de la Zalău.

În decisiv, SCMU Craiova prelua mereu conducerea, dar SCM reuşea cumva să egaleze situaţia pe tabelă, iar după ce Taboada a egalat la 13, a venit ace-ul lui Pinto Cardoso şi zălăuanii prelua pentru prima dată conducerea în acest set, având şansa de a închide meciul. Nu s-a reuşit, iar Craiova a egalat la 14, după care Victor Simoes a puncte pentru SCM care avea o nouă şansă de a închide meciul, nefructificată nici de această dată. Zalăul a mai avut o ocazie la 19 – 18, însă, în cele din urmă, Craiova s-a impus cu 22 – 20 în “prelungirile” decisivului şi a obţinut o victorie de două puncte, în timp ce SCM Zalău se alege cu un punct din această deplasare în Bănie.

Victor Simoes a fost cel mai bun marcator din tabăra Zalăului, cu 19 puncte, urmat de Pedro Pinto Cardoso şi Alexandru Ionescu, ambii cu câte 18 puncte.

Sursa foto: Sportul Craiovean

You may also like

Leave a Comment