Responsive Menu
Add more content here...


Cosmin Iuhas: “Silvania Şimleu a fost un punct important de plecare în cariera mea”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 31 views
A+A-
Reset

Chiar dacă în carieră a îmbrăcat tricoul unor formaţii cunoscute precum „U” Cluj, CS Otopeni, FC Bihor sau Olimpia Satu Mare, fotbalistul originar din Satu Mare s-a simţit foarte bine la poalele Măgurii. La întâlnirea de duminică  de pe Stadionul „Măgura”, când fotbalul șimleuan a sărbătorit 10 ani de la cea mai mare performanță, fostul „căpitan” al Silvaniei a depănat amintiri frumoase din perioada de aur a fotbalului şimleuan


Originar din Satu Mare, Cosmin Iuhas a ajuns la Şimleu Silvaniei în anul 2008, alături de mai mulţi jucători de la Someşul, cu care a promovat în liga secundă.

La un meci de Cupa României cu Universitatea Cluj, valorosul fundaş l-a impresionat pe Dorinel Munteanu şi a fost transferat de „şepcile roşii”.

În 2010, fotbalistul a revenit sub Măgură şi a avut ocazia să joace în liga secundă şi în tricoul Silvaniei.

Prezent la întâlnirea de duminică de pe Stadionul „Măgura”, fostul căpitan al formaţiei şimleuane a rememorat clipele frumoase petrecute la Şimleu şi spune că pentru acele vremuri, la echipă au fost condiţii bune.

“Vreau să-i felicit pe cei care au decis să organizeze această întâlnire între cei care am jucat la Şimleu, în diferite perioade. Mă bucur că am putut participa şi m-am revăzut cu foşti colegi pe care nu i-am văzut de foarte mult timp, cu oamenii din Şimleu, chiar şi cu suporterii. O întâlnire foarte benefică. Pentru mine, Silvania Şimleu a fost un punct important de plecare în cariera mea. De aici am ajuns la Universitatea Cluj şi am avut ocazia să scot capul în fotbal. A fost o perioadă frumoasă la Şimleu, cu meciuri frumoase. Toţi care am juca la Silvania am fost apreciaţi din toate punctele de vedere. Pentru acea vreme, la Şimleu au fost condiţii foarte bune şi cred că am făcut o performanţă frumoasă pentru acest oraş”, ne-a declarat Cosmin Iuhas.

Fostul fundaș al Silvaniei îşi doreşte ca Şimleul să revină cât de repede în ligile superioare.

“Sper ca Primăria şi cu cei care se ocupă de Sportul Şimleu să pună umărul şi să ducă echipa la nivel de Liga a III-a. Este păcat ca acest oraş să nu aibă o echipă măcar la acest nivel. Le urez succes şi sper să promoveze anul viitor”, a mai spus fostul căpitan al Silvaniei, care în carieră a mai trecut pe la CS Otopeni, FC Bihor şi Olimpia Satu Mare.

După o accidentare gravă, Iuhas a renunţat la fotbalul de performanţă şi s-a axat pe antrenorat.

Este posesor de Licenţa B UEFA şi este antrenor la LPS Satu Mare, dar în acelaş timp antrenează şi în Liga a IV-a la Recolta Dorolţ.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 17 iulie.

You may also like

Leave a Comment