Responsive Menu
Add more content here...


Cosmin Ardelean, candidat Alianța Dreapta Unită USR PMP la președinția Consiliului Județean: ”Viitorul Sălajului este în mâinile tinerilor, iar viitorul lor îl construim noi prin educație și sport”

by Stirile din Salaj
0 comment 211 views
A+A-
Reset
  • Educatie si sport

 Nu ne mai permitem nici ca țară și nici ca județ să lăsăm tinerii să plece în alte părți unde au mai multe șanse să-și clădească un viitor mai bun. Lucrez cu tinerii și știu cât de important este să le oferim oportunități încă din primele clase de școală pentru a-și găsi drumul. Sunt profesor, director de școală și m-am implicat în numeroase proiecte de sprijin pentru tineri atât pe domeniul învățământului, cât și al sportului și al culturii.

Pe baza acestei experiențe, am în vedere o serie de măsuri urgente necesare județului Sălaj, măsuri care ar fi trebuit implementate în urmă cu mulți ani.

  • Masă sănătoasă pentru toți elevii

Este nevoie de un parteneriate cu administrațiile locale, astfel încât elevii care nu beneficiază de masa sănătoasă prin programul național actual să primească și ei același lucru. Pe lângă beneficiile privind sănătatea, oferim un motiv în plus copiilor să vină la școală.

  • Sprijinirea performanței în educație

M-am luptat în nenumărate rânduri și voi continua să o fac cu actuala conducere a CJ pentru a recompensa corespunzător și, mai ales, la timp elevii care obțin premii naționale și internaționale. Oferirea unor premii financiare, dincolo de faptul că reprezintă o recunoaștere, stimulează și alți elevii să facă performanță. Pentru educație la standarde înalte trebuie să investim în modernizarea și tehnologizarea școlilor. USR a înțeles acest lucru și a inclus în PNRR programe de 3,5 miliarde de euro  pentru educație din care 1 miliard de euro sunt pentru dotarea școlilor.

  • Campus școlar pentru dezvoltarea învățământului dual

Criza resursei umane de pe piața muncii ne obligă să ne preocupăm mai mult de beneficiile pe care le aduce învățământul dual. Voi discuta cu liceele și mediul de afaceri pentru înființarea unor campusuri școlare după modelul celor care se construiesc în alte orașe. Cum spuneam și mai sus, banii există! Avem fonduri europene prin PNRR care pot fi accesate.

  • O clădire nouă pentru CJRAE

Degeaba există profesori și specialiști dornici de a face lucruri bune și elevi care vor să învețe mai multe dacă nu au unde. Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj are nevoie de ani de zile de o clădire multifuncțională cu sală unde să se desfășoare diferite evenimente, precum târguri de oferte educaționale și orientare în carieră. Sunt decis să rezolv acest proiect încă din primul an de mandat, dacă voi primi votul oamenilor pentru funcția de președinte CJ.

  • Continuarea tradiției în sportul de performanță

Împreună cu colegii din Alianța Dreapta Unită USR PMP ne-am propus să devenim una dintre cele mai puternice baze de recrutare pentru tinerii sportivi la nivel național. Din acest motiv, vom crea programe speciale de finanțare pentru toate ramurile sportive la nivel de juniorat. Bineînțeles, în paralel, vom susține echipele de seniori actuale cu tot ce au nevoie.

Toate măsurile prezentate reprezintă rezultatul discuțiilor cu cei implicați în educație și sport, de la elevi, la profesori și părinți, de la specialiști din administrația locală și până la oamenii din mediul de afaceri. Doar împreună putem să le oferim tinerilor un județ modern în care să se dezvolte, să facă performanță și, mai apoi, să se implice activ în comunitate.

 

 

Material comandat de Partidul Uniunea Salvați România Filiala Salaj (parte a alianței electorale „Alianța Dreapta Unita USR-PMP”) și realizat de operatorul economic SC Personal Adviser Communication SRL. Cod unic de identificare: 21240009

You may also like

Leave a Comment