Responsive Menu
Add more content here...


Cosmin Ardelean, candidat Alianța Dreapta Unită USR PMP la Președinția CJ Sălaj: ”Stop împărțirii pe criterii politice a bugetului Consiliului Județean!”

by Stirile din Salaj
0 comment 205 views
A+A-
Reset

Localitățile din Sălaj, dar și din restul județelor din România, primesc banii de la CJ în funcție de culoarea președintelui de CJ și a majorității Consiliului și mai puțin după necesități. Acesta este adevărul! Să luăm exemplul Sălajului, dacă ești primar liberal vei fi favorizat în detrimentul unor primari cu altă apartenență politică.

Obiectivul meu, dacă voi fi ales președinte de CJ, este să pun capăt acestei practici. Dacă dorim să dezvoltăm județul uniform, repartizarea fondurilor de la CJ trebuie să fie conform performanțelor, dar și nevoilor fiecărei comunități. Nu este acceptabil să avem localități fără acces la apă curentă, la servicii medicale de bază sau cu școli dărăpănate.

Fiecare localitate trebuie să-și stabilească foarte clar proiectele pentru care are nevoie de sprijin financiar de la CJ și, în următorul exercițiu bugetar, să facem o analiză și să stabilim în ce măsură au fost sau nu realizate propunerile inițiale. Scopul este acela de a încuraja proiectele axate pe dezvoltare care creează beneficii circulare și pe o perioadă mai îndelungată de timp.

Alte măsuri cerute de primarii cu care am discutat se referă la acordarea de cote și sume defalcate din TVA sau din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Și în acest caz împărțirea trebuie să fie echitabilă, fără favoritisme politice având la bază criterii clare de performanță.

Acest principiu al sprijinului din partea CJ pentru fiecare localitate doresc să-l susțin și în alte situații precum atragerea de fonduri europene, dezvoltarea de parteneriate public-private sau promovarea unor campanii turistice.

După 9 iunie, ieșind în număr mare la vot și alegând candidații Alianței Dreapta Unită USR PMP, putem opri împărțirea banilor publici pe criterii politice în Sălaj.

 

Material comandat de Partidul Uniunea Salvați România Filiala Salaj (parte a alianței electorale „Alianța Dreapta Unita USR-PMP”) și realizat de operatorul economic SC Personal Adviser Communication SRL. Cod unic de identificare: 21240009

You may also like

Leave a Comment