Responsive Menu
Add more content here...


Cosmin Ardelean, candidat Alianța Dreapta Unită USR PMP la Consiliul Județean Sălaj: ”Piețele volante și o platformă online de comercializare sunt soluții imediate pentru producătorii locali”

by Stirile din Salaj
0 comment 248 views
A+A-
Reset

După patru ani de administrație, teoretic liberală, în Sălaj există multe domenii economice în care nu s-a făcut mai nimic, deși ar fi trebuit să fie prioritare. Este și cazul micilor afaceri locale. De aceea mi-am propus să dezvolt mai multe activități pentru producătorii, procesatorii și artizanii din Sălaj care au nevoie de sprijin pentru a-și susține și dezvolta afacerile.

Suntem în secolul 21, în era digitalizării și a oportunităților care depășesc granițele locale și naționale. Din păcate, producătorii din Sălaj reușesc să-și vândă produsele doar prin forțe proprii. Își expun marfa în fața porților sau vin cu rulotele la sfârșit de săptămână în zona centrală din Zalău.

Câte un eveniment de Paști și de Crăciun din partea autoritățile de la CJ nu poate fi considerat sprijin real. De strategie nici nu mai vorbim!

După modelul din alte județe, propunerea mea este să mergem pe două direcții. Pe de o parte, organizarea unor târguri periodice – așa numitele piețe volante – în diferite zone ale județului, nu doar la Zalău. Acest lucru se poate realiza direct de către Consiliul Județean sau prin înființarea unei asociații care să gestioneze toată activitatea, de la asigurarea infrastructurii necesare până la promovare și păstrarea unui dialog permanent cu beneficiarii.

Pe de altă parte, susțin crearea unei platforme online unde toți cei interesați să-și prezinte afacerile și produsele existând posibilitatea de comercializare. Au apărut deja inițiative civice punctuale de acest tip, deci nevoia există! Un proiect asumat și susținut de autoritățile locale, poate să aibă însă o cu totul altă amploare.

În același timp, ne putem gândi și la micșorarea taxelor pe terenuri și clădiri pentru afacerile locale sau la proiecte de parteneriat public-privat.

Producătorii, procesatorii și artizanii locali reprezintă o resursă valoroasă pentru Sălaj atât din punct de vedere financiar și turistic, dar și pentru o contribuție la o viață mai bună a oamenilor printr-un consum de produse sănătoase.

Alianța Dreapta Unită USR PMP este singura formațiune politică din România cu un program care cuprinde politici economice de dreapta.

După 9 iunie, îmi doresc să putem continua împreună identificarea și implementarea de măsuri pentru micile afaceri locale din postura de președinte al Consiliul Județean Sălaj.

 

Material comandat de Partidul Uniunea Salvați România Filiala Salaj (parte a alianței electorale „Alianța Dreapta Unita USR-PMP”) și realizat de operatorul economic SC Personal Adviser Communication SRL. Cod unic de identificare: 21240009

You may also like

Leave a Comment