Responsive Menu
Add more content here...


Cornel Florean a câştigat Circuitul Naţional de la Suceava

by Monel SABOU
0 comment 1.5K views
A+A-
Reset

Forma foarte bună prin care trece sportivul de la CSM Zalău a continuat şi în Moldova. Astfel, după ce a cucerit Cupa “Tenski”, tenismenul pregătit de Ioan Leitan şi-a adjudecat un nou trofeu la categoria sa de vârstă


 

Cornel Florean este unul dintre cei mai în formă tenismeni ai Sălajului. Astfel, legitimat la CSM Zalău şi antrenat de către Ioan Leitan, tenismenul a avut prestaţii bune, spre foarte bune în acest sezon. În luna martie, Cornel Florean a reuşit să îşi adjudece Cupa “Tenski”, trofeu câştigat pentru a treia oară consecutiv.

În weekend-ul precedent, mai exact în perioada 11 – 14 mai, la Suceava s-a desfăşurat Circuitul Naţional – Trofeul Cetatea de Scaun, competiţie desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Tenis şi a fost destinată veteranilor.

În cadrul concursului au fost 7 categorii de vârstă, +30, +40, +50, +55, +60, +65 şi +70. Cornel Florean a concurat în cadrul categoriei +50. Totuşi, acesta nu a fost singurul reprezentat al Sălajului.

Astfel, la categoria +55, judeţul nostru a fost reprezentat de Ioan Hodrea şi Ioan Leitan, în timp ce la +60, de la CSM Zalău a spus prezent Viorel Cuceu. Din păcate, Viorel Cuceu a fost eliminat după primul meci.

La categoria +55, cei doi sălăjeni aflaţi la start au avut o comportare foarte bună. Dacă Ioan Leitan a fost eliminat după un meci foarte disputat de către Corneliu Parasca, scor 6 – 2, 1 – 6, 9 – 11, Ioan Hodrea a fost de neoprit. Astfel, sălăjeanul a trecut pe rând de Constantin Bălan, 6 – 2, 6 – 1 şi de Octavian Honc-Braha, 6 – 2, 6 – 3 pentru accederea în finală. În ultimul act al competiţiei, Hodrea s-a luptat pentru trofeu cu Cristian Gavrilovici, de la Altius Bucureşti. Tenismenul de la CSM Zalău şi-a continuat forma bună şi s-a impus cu 6 – 1, 6 – 4, pentru a devenit câştigător la categoria +55.

La categoria +50, Cornel Florea şi-a respectat statutul de principal favorit şi a reuşit să cucerească un nou trofeu. Astfel, după ce a cucerit Cupa “Tenski”, Florean a fost de neoprit şi în Moldova. Zălăuanul s-a luptat pentru accederea în finală cu Alexandru Năstasă de la Intertenis BT. Tenismenul de la CSM Zalău nu a avut nicio emoţie şi a câştigat în două seturi identice, scor 6 – 2, 6 – 2.

În ultimul act al categoriei, Florean a dat peste Viorel Negru. După un meci echilibrat şi în care a fost condus, Cornel Florean s-a impus din nou în urma unor două seturi identice, scor 7 – 5, 7 – 5 şi astfel a cucerit al doilea trofeu al anului şi în acelaşi timp, zălăuanul şi-a apărat trofeul cucerit anul trecut.

“Am fost pentru a două oară prezent la acest turneu şi mă bucur că am reuşit să îmi apăr titlul cucerit anul trecut. Nu este foarte uşor, toţi sunt jucători buni şi experimentaţi, iar eu sunt doar în al şaselea an de când practic acest sport. A fost şi o presiune, mai ales că plecăm din Zalău până în Suceava, sute de kilometri şi să pierzi încă din primul tur, nu e chiar bine. Sunt mulţumit de această performanţă şi colegi chiar au glumit că doar eu şi Halep mai câştigăm acelaşi turneu de două ori la rând”, ne-a declarat Cornel Florean.

Zălăuanii au concurat şi la dublu, însă fără prea mare succes, Florean şi Hodrea au făcut echipă la +50 şi după ce au câştigat primul set cu 6 – 1 împotriva lui Berariu şi Negru, au cedat următorul set cu 7 – 6, după ce au avut trei mingi de meci. Cei doi l-au pierdut şi pe următorul şi astfel au fost eliminaţi din competiţie. Nici cuplul Ioan Leitan – Viorel Rusu au pierdut după un singur meci, împotriva cuplului Olaru – El Turk.

You may also like

Leave a Comment