Responsive Menu
Add more content here...


Cornel Florean a câştigat un turneu ITF!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 31 views
A+A-
Reset

Tenismenul veteran a fost de neoprit la Oneşti, acolo unde a avut un parcurs excelent şi după patru victorii din tot atâtea posibile şi-a adjudecat primul loc, trofeul aferent câştigătorului, dar şi 200 de puncte în clasamentul general


Fără doar şi poate, când vorbim despre tenismenii veterani din judeţul Sălaj, nu ai cum să nu îl menţionezi pe Cornel Florean. Despre povestea acestuia am mai scris, dar amintim pe scurt că acesta a început să practice tenisul doar în urmă cu câţiva ani la îndrumarea profesorului Ioan Leitan. Însă, munca, seriozitatea şi antrenamentele intense l-au făcut pe Florean cel mai bun tenismen din ţară la categoria de vârstă +50 de ani.

De altfel, Cornel Florean este precum un vin de calitate şi pe măsura ce trec ani devine tot mai bun, iar acest lucru l-a demonstrat la finalul săptămânii trecute când şi-a trecut în palmares un nou titlu important. Sălăjeanul a participat în perioada 6 – 8 septembrie la Gentlemen’s Tennis Cup la Oneşti, un turneu internaţional ITF, de gradul III.

Tenismenul nostru a participat la categoria de vârstă +50 de ani alături de alţi patru sportivi şi nu s-a gândit decât la victoria supremă şi la cele 200 de puncte aferente câştigătorului. Fiind un turneu ITF, la start s-au aflat doar tenismeni de calitate, astfel că spectacolul nu a lipsit.

Vineri dimineaţa a debutat Cornel Florean în competiţie, primul adversar fiind chiar localnicul şi noul lui rival, Roland Sorodoc de la Tenis Club Oneşti. Disputa dintre cei doi a fost una spectaculoasă ce s-a întins pe durata a 3 ore şi 20 de minute. În cele din urmă, jocul a fost câştigat de sălăjean în trei seturi, scor 6 – 4, 5 – 7, 6 – 4.

„A fost un turneu reuşit şi mă bucur că am câştigat locul 1. Este un turneu ITF şi este un rezultat foarte bun mai ales că au participat jucători de top”, ne-a declarat Cornel Florean.

Câteva ore mai târziu, Florean a câştigat şi disputa cu un sportiv de la Slobozia, scor 6 – 4, 6 – 0, pentru ca sâmbătă dimineaţa, forma bună a tenismenului nostru să continue şi să obţină un nou succes în faţa lui Ion Ciubotariu (Oneşti), scor 7 – 5, 6 – 2.

Duminică, Florean a bifat şi a patra victorie din tot atâtea posibile, trecând cu 6 – 4, 6 – 0 de un tenismen din Focşani. Astfel, cu 4 din 4 posibile, Cornel Florean şi-a adjudecat locul 1, dar şi 200 de puncte.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 11 septembrie.

 

You may also like

Leave a Comment