Controale la sânge în cluburi, biserici și la unități de turism. Zeci de probleme desoperite de pompierii sălăjeni

by Mihai POP
0 comment 64 views
A+A-
Reset

Reprezentanții ISU Sălaj au în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dar și modul de exploatare a mijloacelor de încălzire. Verificările vizează și unitățile care organizează evenimente cu prilejul Revelionului, ținând cont de faptul că acestea vor găzdui un număr mare de persoane

În luna decembrie, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj au intensificat acțiunile de control în cluburi, supermagazine, unități de cult, dar și la unități de turism și alimentație publică. În aceste zile, aceștia desfășoară controale la obiectivele care vor organiza evenimente cu public numeros cu prilejul sărbătoririi Revelionului.

Doar în ultimele 2 zile, pe timpul celor 6 acțiuni de îndrumare și control la unități de turism și alimentație publică, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 55.500 lei și 3 avertismente.

Inspectorii de prevenire ai ISU Sălaj vor continua activitățile de control pe linia apărării împotriva incendiilor la obiectivele la care se organizează Revelionul și evenimente la care se pot înregistra aglomerări de persoane.

În cursul zilei de vineri, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” Sălaj au acționat în 25 de misiuni care au cuprins:

– acordarea primului ajutor medical calificat de urgență și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– incendii (la un coș de fum al unei case din Jibou și la vegetație uscată în localitatea Marca);

– recunoașteri în teren la obiectivele și locațiile la care se preconizează activități cu public numeros cu ocazia sărbătoririi Revelionului.

La nivel operativ, peste 90 de pompieri sălăjeni se află în serviciu operativ, cu tehnica specifică, fiind pregătiți să intervină în gestionarea situațiilor de urgență din competență, iar răspunsul la urgențele medicale este asigurat prin intermediul celor 7 echipaje SMURD.

Aceste acțiuni vor fi continuate și în zilele următoare, vizate fiind unitățile de turism, alimentație și agrement.

You may also like

Leave a Comment